DPS Nikšić: Spriječiti ratnog huškača i provokatora Malagurskog da u Nikšiću ponižava Crnu Goru

Filmski propagandistički uradak, “Podijeljena zemlja”, srpskog šoviniste i ratnog huškača Borisa Malagurskog, prema najavama trebalo bi da bude prikazan 19. juna u “Nikšićkom pozorištu”. Nikšićki hram kulture ne smije biti mjesto prikazivanja i propagande opasnih i poraženih ideja i ideologija, koje direktno podrivaju koncept građanske Crne Gore, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS-a Nikšić.

Prema njhovim riječima sijanju mržnje, lažima, izmišljotinama i opasnim manipulatorskim porukama, nije mjesto u Nikšiću a ni bilo gdje u Crnoj Gori.

“Lice koje je tvorac ovog sadržaja je plaćenik opskurnih krugova okupljenih oko ideje šovinizma prema svemu što ne pripada ideji ‘srpskog sveta’”, dodaju iz DPS-a Nikšić.

Kako navode, najnoviji zadatak Malagurskog svodi se na provokaciju opasnim oružjem, filmskom propagandom kojom se izazivaju tenzije među građanima Crne Gore.

“Zato pozivamo upravu JU ‘Nikšićko pozorište’ da ne dozvoli prikazivanje ovog filma i sačuva dostojanstvo svoje ustanove”, ističu iz DPS-a Nikšić.

Pozivaju konstituente lokalne vlasti, Građanski pokret URA i Demokrate da, kako napominju, na djelu, a ne samo demagoški pokažu svoju građansku profilaciju i spriječe prikazivanje ovog bestidnog sadržaja.

“Ukoliko to ne učine, još jednom će potvrditi da su i sami promoteri šovinizma i velikosrpskog nacionalizma, a DPS će se boriti svim dozvoljenim sredstvima da spriječi ovu provokaciju Malagurskog i njegovih mentora”, zaključuju iz DPS-a Nikšić.

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button