DRAMATIČNO U BEOGRADU: Policija formirala kordon, hiljade građana ispred Skupštine (UŽIVO)

Građani Beograda, Novog Sada i Kragujevca protestuju na ulicama svojih gradova. Nekoliko hiljada građana okupilo se na platou ispred Skupštine Srbije. Kako javljaju reporteri Nova.rs ispred skupštine su brojne snage policije sa opremom za razbijanje demonstracija. Grupa demonstranata napala je lidera Sergeja Trifunovića i otjerala ga sa protesta. U Novom Sadu demonstranti zasuli zgradu RTV kamenjem i petardama. 

Sonoć su protestanti provalili u zgradu Narodne skupštine odakle ih je izbacila policija. Došlo je do skuoba u kojima je bilo oko 50 povrijeđenih, zapaljeno je pet policijskih automobila.

Među okupljenim građanima su lideri opozicije predsednici Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, Narodne stranke Vuk Jeremić, Dveri Boško Obradović, Demokratske stranke Zoran Lutovac, stranke Pokret za za preokret Janko Veselinović. Tu su i Borko Stefanović, Miroslav Aleksić,  advokat Boža Prelević, karikaturista Dušan Petričić.

U Vlajkovićevoj ulici u Beogradu došlo je do bliskog susreta građana koji protestuju sa policijom.

Veća grupa demonstranata sa religijskim simbolima  zamolila je okupljene da ne gađaju pripadnike snaga bezbjednosti koji su krenuli prema njima.

Nakon toga su se razmakli u stranu i omogućili policiji u zaštitnoj opremi i konjici da prođe ka Ulici majke Jevrosime, isprativši ih aplauzom.

Građani su se okupili povodom donošenja odluke o ponovnom uvođenju policijskog časa od petka do ponedjeljka, zbog, kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, alarmantne situacije u Beogradu.

 PROČITAJTE I OVO

PROTEST U BEOGRADU: Sergej Trifunović prebijen, krvave glave napustio protest (VIDEO)

HAOS U BEOGRADU: Policija razbijala glave, zapaljena policijska vozila (VIDEO/FOTO)

VUČIĆ: Brutalno nasilje ispred Skupštine, napali su nas desničari

loading...

1 komentar

  1. Nekoliko hiljada u grad od milion stanovnika. Stvarno ne znam ni što javljate ovo. Bar napišite da je ovo imitacija američkih protesta protiv Trampa, zašto nikad nema vijesti iz Amerike ni na jedan crnogorski portal, 99% ljudi u CG ne zna ni što je BLM ni da su pobačali spomenike od Kolumba do Vašingtona. Čak traže i ime Vašington da se makne a mi imamo bulevar njegov, bulevar rasiste ahahahahaha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button