NIKŠIĆANI traže uklanjanje “zida smrti”: Za 4 godine 200 nesreća!

Više desetina mještana nikšićkog naselja Grebice okupilo se danas na raskrsnici lokalnog i magistralnog puta Nikšić-Žabljak ispod takozvanog “zida smrti“, tražeći njegovo hitno uklanjanje i rekonstrukciju raskrsnice, pišu Dnevne novine.

Naime, potporni zid koji je izgrađen za potrebe pristupnog puta prema kući Kontića, Nikšićani su prozvali “zid smrti“ budući da je u posljednje četiri godine na tom mjestu bilo čak više od 200 težih i lakših saobraćajnih nesreća.

Mještani tvrde da je problem nastao nelegalnom izgradnjom zida i pristupnog puta, te je zbog nepreglednosti ugrožena bezbjednost u saobraćaju.

“Mi smo četiri godine čekali da reaguje neko iz Direkcije za saobraćaj i Opštine Nikšić na svakodnevne udese koji se dešavaju na ovoj raskrsnici, pa smo mi odlučili da sami pokrenemo akciju. Peticiju je potpisalo preko 1.000 građana kojom se zahtjeva hitna rekonstrukcija postojeće raskrsnice, a ne zatvaranje puta kako oni predlažu.

Uzrok svih saobraćajnih nezgoda koje se dešavaju je nelegalno sagrađen potporni zid i priključni put takođe nelegalno sagrađen na državnom zemljištu sa državnim novcem. Zemljište koje je kupila Opština Nikšić, površine 495 metara kvadratnih ,za potrebe završetka izgradnje mini obilaznice petlja 2 Grebice-Duklo, iskorišćeno je za izgradnju zida smrti i priključnog puta do kuće Kontića“, objasnio je u ime mještana Duško Pejović.

Nadležni su predložili zatvaranje postojećeg lokalnog puta i izgradnju nove dionice koja bi išla preko obližnjeg imanja porodice Radulović, dok se potporni zid u tom slučaju ne bi rušio.

Međutim, mještani takvo rješenje ni u kom slučaju neće dozvoliti, već traže da nadležni organi ispitaju ko je omogućio izgradnju zida i priključnog puta na državnom zemljištu, sa državnim novcem.

“Ovo je Opština kupila zbog javnog interesa građana, a na njemu je podignut put koji nije ucrtan u katastarske skice ,ja imam sve papire tu. U Opštini su rekli da nema crteža, jer smo tražili da vidimo šta se nalazi na 500 kvadrata. Oni se čude, kažu nemoguće da je to sagrađeno tu. A svi znaju da je ovo najveća crna tačka u Crnoj Gori.

Evo od znaka stop, vozač mora da ide šest i po metara i da se igra ruskog ruleta, jer vozač koji izlazi na traku ne može vidjeti onoga koji ide magistralnim putem i obrnuto. Postoji i ogledalo, ali ono daje lažnu sliku, često zamagli, i ti kad vidiš farove vozilo je već ispred tebe“, pojašnjava Pejović pokazujući dokumentaciju.

(Dnevne novine/foto Milovan Danilović)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button