Evropska poslanica rekla da Srpska pravoslavna crkva NE POSTOJI, oni joj odgovorili

Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon sastala se sa episkopom diseldorfskim i cijele Njemačke Grigorijem Durićem i objavila sliku na društvenoj mreži Tviter.

“Uz svo poštovanje, frau fon Kramon, ali važno je napomenuti da je Srpska pravoslavna crkva proruski entitet. Ako to promijenite, biće sjajno, ali sumnjam”, napisala je jedna korisnica na društvenoj mreži, nakon čega je usledio odgovor:

“Nema “Srpske pravoslavne crkve”, ovo su veoma autonomne eparhije koje se razlikuju od katoličke crkve. Popričajte sa episkopom, i iznenadićete se”, odgovorila je Viola fon Kramon.

Nedugo posle toga, Viola fon Kramon je obrisala tvit, ali je uslijedio odgovor SPC na ovu tvrdnju.

Foto: Printskrin Tviter

“Primili smo mnoštva oštrih protesta i negodovanja povodom jučerašnje objave njemačke političarke Viole fon Kramon, date posle razgovora sa Episkopom diseldorfskim g. Grigorijem, da u Njemačkoj ne postoji Srpska Pravoslavna Crkva, te smo odgovorni da, istine radi, izjavimo:

Srpska Pravoslavna Crkva postoji u Njemačkoj, kao dio jedne, nedjeljive autokefalne Srpske Patrijašije. Ustav Srpske Pravoslavne Crkve i uredbe važe kao i bilo gde na njenom kanonskom području i na teoritoriji Njemačke, a sva crkveno-jerarhijska tijela su obavezna da se po njima upravljaju. Na osnovu Ustava Srpske Pravoslavne Crkve odgovarajuće crkvene vlasti postavljaju i razriješavaju uprave svih tijela i organa, a Sveti Arhijerejski Sabor postavlja i, po potrebi, razriješava eparhijskog arhijereja”, naveli su iz SPC u saopštenju ovim povodom.

loading...

4 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com