Februarsko izdanje časopisa Sport Mont indeksirano u 44 svjetske naučne baze - Volim Podgoricu

Februarsko izdanje časopisa Sport Mont indeksirano u 44 svjetske naučne baze

Februarsko izdanje naučnog časopisa Sport Mont , indeksirano u 44 svjetske naučne baze,  donosi 20 naslova radova autora iz cijelog svijeta.

„Posljednji broj Sport Mont-a najbogatiji je do sada po broju naučnika i zastupljenih tema. O ugledu ovog časopisa najbolje govori indeksiranost u 44 međunarodne baze podataka, od kojih je najznačajnija indeksiranost u Scopus-u“, kazao je glavni urednik ovog časopisa prof. dr Duško Bjelica, sa Univerziteta Crne Gore.

Sport Mont, koji izlazi od 2003. godine, do sada je objavio više od 1400 naučnih radova i danas predstavlja temelj širenja mreže saradnje naučnika u oblasti sporta.

„U Sport Mont-u se uglavnom objavljuju radovi sa naučne konferencije Crnogorske sportske akademije, koja se tradicionalno, već 16 godina,  održava svake godine u aprilu i okuplja naučna imena iz cijelog svijeta“, dodao je profesor Bjelica.

Časopis je usredsređen na aktuelne teme iz svih oblasti sportske nauke i sportske medicine.  Pored profesora Bjelice, glavni urednik je i prof. dr Zoran Milošević, sa Univerziteta u Novom Sadu, dok je odgovorni urednik Jovan Gardašević.

Sport Mont izlazi tri puta godišnje, u februaru, junu i oktobru. Naredna izdanja biće obogaćena radovima sa konferencije  u Dubrovniku, u Hrvatskoj, koja će se održati od 4. do 7. aprila 2019. godine, na temu „Sport, fizička aktivnot i zdravlje: savremene perspektive“. Konferenciju organizuje Crnogorska sportska akademija, u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje UCG, Univerzitetom Crne Gore i drugim tradicionalnim partnerskim institucijama.

Radovi se mogu preuzeti u PDF formatu, na veb adresi http://www.sportmont.ucg.ac.me/, a u okviru svakog rada postoji forum za diskusiju, na kojem čitaoci mogu postavljati komentare i sugestije.

 

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com