(FOTO) NAMJEŠTAJ SE RASPADA, PROKIŠNJAVA, ZIDOVI BUĐAVI: Škola u Virpazaru neuslovna, Ministarstvo kaže da spremaju rekonstrukciju - Volim Podgoricu

(FOTO) NAMJEŠTAJ SE RASPADA, PROKIŠNJAVA, ZIDOVI BUĐAVI: Škola u Virpazaru neuslovna, Ministarstvo kaže da spremaju rekonstrukciju

Roditelji djece koji pohađaju Osnovnu školu “Jovan Tomađević” u Virpazaru tvrde da je škola koju pohađaju njihova djeca neuslovna, te da nisu uspjeli da, kako tvrde, ostvare komunikaciju sa resornim ministarstvom kako bi problemi bili riješeni.
Oni su se obraatili Portalu Volim Podgoricu, sa tvrdnjom da su više putpokušali da kontaktiraju resorno ministarstvo sa molbom da se sanira zgrada i obezbijede pristojni uslovi za 74-oro djece koja pohađaju ovu školu. Slično je, tvrde, i u prostorijama vrtića koji pohađa oko 15-oro djece.
Krov, kako tvrde, prokišnjava, zidovi su buđavi i vlažni, škola navodno nije okrečena tri godine…
U Ministaarstvu prosvjete, međutim, tvrde da je škola u više navrata djelimično sanirana, a da je u toku izrada projektne dokumentacije za totalnu sanaciju školskog objekta JU OŠ „Jovan Tomašević“ u Virpazaru, kako bi se, kako navode, svi aktuelni problemi na kvalitetan i trajan način riješili.

“Napominjemo da je u prethom periodu, Ministarstvo prosvjete u nekoliko navrata ulagalo sredstava u sanaciju ovog objekta kako bi se stvorili optimalni uslovi za odvijanje nastave. Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete, radovi na sanaciji  krova  objekta OŠ “ Jovan Tomašević” u Virpazaru su više puta realizovani. Takođe, u ovoj školi je izvršena kompletna adaptacija kotlarnice, kao i rekonstrukcija fiskulturne sale”, kazali su za naš portal iz Ministarstva prosvjete.

Dodaju da Ministarstvo, kao i Uprava škole nastoje da unutrašnjost i higijena u školi budu na odgovarajućem nivou, kako bi škola bila funkcionalna za nesmetano odvijanje obrazovno-vaspitnog procesa.

A.D.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com