Goranović: “Grad teatar” prilagođen raznovrsnoj publici

“Grad teatar” je tokom prethodne tri decenije postao važan događaj za crnogorsku kulturu, takav koncept u promociji kreativnosti podjednako je usklađen sa kulturnim potrebama raznovrsne publike, kao i razvojem kulturnog turizma u jedinstvenom ambijentu Budve i njene bogate baštine, kazao je sinoć ministar kulture Pavle Goranović, otvarajući likovni program jubilarnog XXX festivala “Grad teatar”.

Ističući posebno zadovoljstvo što likovni program počinje izložbom Pera Nikčevića, Goranović je istakao da izložba “Povratak izvoru” ima karakter od posebnog značaja za našu kulturu, kao presjek djela Nikčevićevog likovnog opusa i mogućnost da sagledamo značaj njegovih umjetničkih stremljenja i nesputanih vizija.

“Ovakve projekte nastavićemo da baštinimo i podržavamo kao bitan putokaz razvoja kulture i afirmacije temeljnih umjetničkih vrijednosti”, naglasio je Goranović.

Prisutnima se na otvaranju obratio i predsjednik Opštine Budva, Srđa Popović.

Izložba Pera Nikčevića, istaknutog crnogorskog slikara koji živi u Parizu, biće otvorena do 12. jula, u Crkvi Santa Marija u Starom gradu Budva.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com