HRVAT ODLUČIO DA SUPRUGU “UPOZNA” SA LJUBAVNICOM: Oboje su završili na sudu, a suđenje je trajalo 4 godine - Volim Podgoricu

HRVAT ODLUČIO DA SUPRUGU “UPOZNA” SA LJUBAVNICOM: Oboje su završili na sudu, a suđenje je trajalo 4 godine

Zbog neobične ideje da svoju porodicu upozna s ljubavnicom, tada 38-godišnji muškarac iz okoline Pitomače u Hrvatskoj završio je zajedno sa svojom suprugom na sudu zbog optužbi za porodično nasilje.

Danas su oboje 42-godišnjaci i oslobođeni krivice za djelo za koje su optuženi još 2017.

Ovaj slučaj izazvao je šok, ali i smijeh javnosti, koja je sve to nazvala “neviđenim cirkusom”. Kako se navodi u presudi, početkom aprila 2017. godine tada 38-godišnji muškarac u društvu svoje nove djevojke došao je kombijem u dvorište kuće u kojoj stanuje njegova supruga. Izašao je iz kombija i uputio se do plastenika i silosa kako bi obavio neki posao, a djevojka je ostala da sjedi u kombiju i čeka ga. Kada je njegova još uvijek zakonita supruga vidjela da se u kombiju nalazi nova suprugova “miljenica”, došla je do kombija i teatralno pozvala svoju 10-godišnju ćerku, piše “Podravski.hr”.

“Dođi da vidiš koga je tvoj tata dovezao u dvorište – vikala je desetogodišnjoj ćerki uzrujana žena i pritom otvorila vrata kombija u kojem je sjedjela devojka, pa nastavila: “Pa, kako te nije sramota da ulaziš u naše dvorište!”. Zalupila je vrata, a kada je čuo tresak vrata i galamu, pojavio se i suprug.

– Đubre jedno, smeće, kako možeš da dovodiš ovu u moje dvorište? – napala ga je odmah i grmjela iz petnih žila na nekada voljenog muškarca koji je odlučio da se razvede od nje. Nije joj ni “zakoniti” ostao dužan. Pred 10-godišnjom ćerkom uzvratio joj je salvom psovki, a zatim je sjeo u kombi i zajedno s novom prijateljicom otišao. Intervenisali su kasnije policajci koje je neko pozvao, a cio slučaj je završio na prekršajnom sudu, pa su krajem maja 2018. godine proglašeni krivim i osuđeni na novčane kazne.

Osuđena supruga nije se žalila, ali to je učinio njen tadašnji suprug koji je u pravnoj zavrzlami isplivao kao pobjednik. Nezadovoljan, žalio se na presudu, a Visoki prekršajni sud u Zagrebu žalbu je uvažio. Predmet je vraćen Prekršajnom odeljenju Opštinskog suda u Virovitici na ponovno suđenje i u ponovljenom postupku okrivljeni muškarac je oslobođen ne zato što nije kriv, već zato što su policajci kao tužioci pogriješili dok su pisali optužni predlog. Što je poražavajuće, sudu nije bilo sporno počinjeno nasilje, sve što je opisano u optužnom predlogu policije nesumnjivo je prekršaj, ali “ovlašćeni tužilac nije naveo kakvo su nasilje okrivljeni počinili niti kakve su posljedice proizašle iz tih djela. Dakle, da su okrivljeni počinili psihički oblik nasilja, valjalo je naznačiti da je navedena radnja u činjeničnom opisu prouzrokovala kod žrtve povredu dostojanstva ili uznemirenost, jer da bi djelo koje se stavlja okrivljenima na teret bilo kažnjivo, mora da sadrži i posljedicu kao učinak radnje – objašnjeno je u oslobađajućoj presudi, piše “Podravski.hr”.

Kako je optužni predlog imao bitan nedostatak, a sudiji nije dopušteno da ga mijenja, što ni policajci nisu učinili, sudija je optuženog oslobodila.

 

2 komentara

  1. It is really a great and helpful piece of info. I’m glad that you shared this useful info with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

  2. zdravo ovo je moja priča! Bila sam sedam godina u braku bez djeteta, zbog čega se moj muž počeo čudno ponašati, u zadnje vrijeme dolazi kući i više ne provodi vrijeme sa mnom i rekao je da želi razvod. Tako sam postala jako tužna i izgubljena u životu jer mi je doktorica rekla da ne postoji način da zatrudnim to mi stvarno zagorčava život. sve dok nisam naišao na prijatelja koji mi je s interneta pričao o DR Alabi kako je pomogao mnogim ženama sa sličnim problemima kroz koje sam ja prolazila pa sam ga kontaktirala na:([email protected]) i objasnila mu je sve mi je rekao trebao biti osiguran prije nego što je mogao baciti čaroliju na ponovno okupljanje kako bi vratio mog muža, što sam i učinila, a on je poslao snažnu molitvu koju sam morala izgovoriti usred noći dok je bacio čaroliju ljubavi. Bilo je čudo 24 sata kasnije moj jedini muž mi se vratio i ispričao se za sve što je učinio i rekao mi da je u potpunosti spreman podržati me u svemu što želim, brzo nazovi DR Alabu i reci mu što se događa trenutak i također mi je pripremio i poslao biljni lijek za koji je rekao da će izliječiti svaku neželjenu bolest ili infekciju koja me spriječi da zatrudnem i potom me uputio kako da ga koristim prije susreta sa svojim mužem. Evo nakon korištenja ove autohtone biljke i korijena, nekoliko tjedana kasnije počela sam osjećati znakove trudnoće svuda po sebi, bila sam stvarno trudna i upravo sam rodila dječaka u 1 mjesecu. Kunem se da će cijeli svijet saznati za DR Alabu jer je spasio moju vezu i koji mi također daje djecu koju danas mogu s ponosom zvati svojom. Za svaku ženu koja misli da je to nemoguće, evo prilike da se nasmiješi i donese sreću svojoj obitelji, ljubazno kontaktiraj DR Alabu putem e-maila na: ([email protected]). Ili ga WhatsApp/Viber putem +1(425) 477-2744, On je doista Bog poslan da donese izgubljene ljubavnike i donese sreću..

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com