IMA NADE ZA SEZONU: Hoteli bilježe prve rezervacije - Volim Podgoricu

IMA NADE ZA SEZONU: Hoteli bilježe prve rezervacije

Iako turistička sezona u Budvi zvanično još nije počela, ovih dana u prijestonici crnogorskog turizma ima gostiju. To su domaći turisti, koji su praznike iskoristili za odmor u primorskom ambijentu. Hotelijeri biljeze prve rezervacije iz inostranstva već za naredni mjesec, ali i interesovanje iz zemalja regiona i Evrope.

Većina plaža će biti opremljena plaznim mobilijarom početkom ili sredinom juna, kada se očekuje i otvaranje svih hotela, i restorana, što će, naravno, zavisiti od otvaranja granica, i prvih komercijalnih letova.

“Očekujemo da, kao u najboljim vremenima, turisti koji prvi dođu u naš grad, budu i zadovoljni”, kazala je direktorica Turisticke organizacije Budva Maja Liješević.

Turisticka sezona zvanično još nije počela u Budvi, ali su domaći gosti stigli u svoje omiljene restorane, kafićr, na svoje more.

“Najviše zavisi od granica, od procedura zdravstvenih, bezbjednosnihi, takođe, od bilateralnih odnosa naše, sa drugim državama”, objašnjava Liješević.

Odgovornost koju je Crna Gora pokazala u borbi sa korona virusom, a uskoro, najvjerovatnije, i status prve corona free destinacije u Evropi, najvazžnija je poruka za turiste ove sezone.

“Krenuli smo polako Crnu Goru, krećemo od 1.juna tržiste regiona prvenstveno, i nadamo se da ćemo vec od jula mjeseca, imati i jaka ostala tržišta, tipa: Njemačke, Ćeške, Rusije”, kazala je izvršna direktorica HG “Budvanska rivijera” Katarina Kažanegra.

Najveća crnogorska hotelska grupacija ovih dana otvorila je jedan smještajni objekat, i nekoliko ugostiteljskih sadržaja u starom gradu I turističkom naselju. Ostali hoteli biće otvarani postepeno, u skladu sa preporukama nadleznih institucija.

Većina zakupaca plaža počeće sa radom sredinom juna.

“Očekujem da možemo jul, avgust i septembar, da moze da bude, nesto da se desi na bolje, naravno”, kazao je zakupac plaže Drobni pijesak Čazar Mijač.

Za izdavaoce privatnog smjestaja godina će biti teska, ipak, nadaju se gostima koji u Crnu Goru mogu doći drumskim putem.

 

rtcg.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com