JU SMŠ “Mladost” Tivat: Hotelski čuvar jednog od učenika udario nogom, on mu uzvratio - Volim Podgoricu

JU SMŠ “Mladost” Tivat: Hotelski čuvar jednog od učenika udario nogom, on mu uzvratio

Ministarstvo prosvjete je nakon saznanja o incidentu na maturskoj ekskurziji učenika JU SMŠ “Mladost” Tivat, odmah postupilo u okviru svojih nadležnosti i zatražilo izjašnjenje direktora o pomenutom slučaju.

Tivatski maturanti pretukli hotelskog portira?

Prema zvaničnim informacijama koje su dobili od direktorice škole, maturanti JU SMŠ “ Mladost” Tivat, boravili su na maturskoj ekskurziji u Italiji u periodu od 11. do 18. septembra.

“Tokom boravka u Italiji, u mjestu Montekatini, došlo je do incidenta u kojem je, po sopstvenom priznanju, učestvovao maloljetni učenik JU SMŠ “Mladost” Tivat. Incident se dogodio ispred hotela u kojem su učenici boravili. Maturanti su uz dozvolu svojih nastavnika otišli do obližnje prodavnice i prilikom povratka hotelski čuvar je jednog od učenika udario nogom u svrhu smirivanja navodno bučnih maturanata. Udareni učenik se mahinalno okrenuo i uzvratio udarac čuvaru nakon čega se vratio sa ostalima u hotel”, navode iz Ministarstva.

Ekskurzija je, dodaju, sjutradan nastavljena nesmetano planiranim programom i po povratku učenika iz Verone u večernjim satima tri učenika su pozvana na informativni razgovor u policiju na koji su otišli u pratnji svojih profesora.

“Učenici koji su pozvani na razgovor nisu učestvovali u incidentu već su označeni kao “prisutni na mjestu događaja” i italijanska policija ih je te noći i legitimisala. Nakon toga, ekskurzija je nastavljena po planu i programu i maturanti su se juče poslije podne nesmetano vratili u Tivat. Napominjemo da učenik koji je učestvovao u incidentu nije pozvan na bilo kakav razgovor od strane italijanske policije”, ističe se u saopštenju.

Uprava SMŠ “Mladost” iz Tivta će povodom ovog nemilog događaja preduzeti mjere u skladu sa svojim nadležnostima kako bi se skinula mrlja sa imena učenika, škole i njenih nastavnika.

“Prema vinovniku incidenta, škola će preduzeti vaspitne mjere”, navodi se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com