“KAKAV SAM JA KRALJ, UBIO SAM DVA KUMA”: Miljković otrovao pa samljeo svoga kuma Koju?

Investitor sa Zvezdare Mirko Kojić Koja (46), koji se vodi kao nestao, otrovan je, a potom su njegovi ostaci uništeni u industrijskoj mašini za mljevenje mesa u kući strave u Ritopeku.

Prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, o ubistvu ovog čovjeka, inače kuma Marka Miljkovića, prve operativne informacije dali su osumnjičeni pripadnici kriminalne grupe, koji se sada “bore” za povlašćeniji status u istrazi koju sprovodi Tužilaštvo za organizovani kriminal!

Kojić je drugi kum, prema operativnim podacima bezbjednosnih službi, kome je došao glave upravo Miljković i time se javno hvalio.

– Kakav sam ja kralj, ubio sam dva kuma – uhvaćena je prepiska preko “Skaja” Marka Miljkovića, pri čemu je aludirao pored Kojića i na Vlastimira Miloševića, koji je brutalno izrešetan na šinama.

Zašto je ubijen Kojić još se istražuje, ali se vjeruje da je mnogo znao (i sam je bio optužen za ubistvo Vlastimira Miloševića, koje se dogodilo krajem januara 2017. godine), a po svemu sudeći, Veljko Belivuk i Miljković bacili su oko i na njegove poslove sa izgradnjom objekata na Zvezdari.

– Najintrigantnija je Kojićeva uloga u ubistvu na šinama. Na osnovu antropološke analize postojećeg snimka sa nadzornih kamera u Ulici 27. marta, gde se dogodio zločin, utvrđeno je da u Miloševića na šinama, kako se sumnja, puca Miljković. Hice mu, iako je već ranjen, ispaljuje direktno u glavu i tako ga “ovjerava”. Belivuk je, prema podacima istrage, bio u automobilu, koji je kupio Kojić – navodi naš sagovornik.

Vrlo brzo posle zločina, Belivuk i Miljković su uhapšeni, ali je Kojić uspio da pobegne. Za ubistvo Miloševića sudilo se svoj trojici (ovom poslednjem u odsustvu), i izrečene su, posle svega, oslobađajuće presude. O investitoru sa Zvezdare i Miljkovićevom kumu u to vrijeme se vrlo malo znalo. Poslednji put o njemu se čulo kada je uhapšen na aerodromu u Sarajevu, 25. marta 2019. godine po potjernici Srbije, upravo zbog ubistva na šinama.

Izručen je Srbiji, ali je ubrzo pušten, jer je utvrđeno da je pravosnažno oslobođen optužbi.

– Posle nekoliko mjeseci u Beogradu se Kojiću izgubio svaki trag. U prvo vrijeme se mislilo da se opet sklonio, ali je onda njegov nestanak i zvanično prijavljen. Stizale su informacije sa ulice da je ubijen. Sada su neki od optuženih pripadnika Belivukove i Miljkovićeve kriminalne grupe to i potvrdili. Opisali su da ga je Miljković namamio, a onda i otrovao. Ušao je živ u vikendicu u Ritopeku, ali nikada, poput ostalih žrtava, iz nje nije izašao – kaže izvor “Novosti”.

Navodno, otrov je stavljen Kojiću u hranu. Kada je preminuo u stravičnim mukama, odlučili su da tijelo uklone tako što su i njega samljeli, a ostatke bacili u Dunav.

– Motiv je vrlo nejasan kada je riječ o likvidaciji Kojića. Zna se, međutim, bar prema onome što pričaju bliski saradnici ove grupe, da je “smrtnu presudu” donio Miljković, kao i u mnogim drugim slučajevima. Smatrao je da može da preuzme njegove poslove u oblasti građevinarstva, a iz nekog razloga je strahovao da bi mogao da im naudi kada je riječ o ubistvu Miloševića, jer je jedini znao, pored Belivuka, sve detalje.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com