KONATAR: Oni koji su optužili premijera da ŠVERCUJE DUVAN sada bez problema hoće u njegovu vladu

Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA kazao je večeras da ekspertska vlada nije bio hir već pokušaj da se premoste razlike između konstituenata vlasti.

Govoreći u emisiji Načisto na TV Vijesti o rekonstrukciji vlade, i eventualnom ulasku političara, Konatar je, aludirajući na Demokratski front, kazao:

“Ne mogu da razumijem da određeni ljudi koji su optuživali premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija Milojka Spajića da švercuju cigarete i da su članovi organizovane kriminalne grupe, sada bez problema hoće da uđu u tu vladu”, kazao je Konatar.

To je, kako je rekao, za njegovu partiju neprihvatljivo.

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore, Momo Koprivica, rekao je da je neophodno utvrditi kriterijum za rekonstrukciju Vlade.

“Ako neko misli da ćemo tražiti kriterijum koji bi doveo mene, mog kolegu, druga, do političkih funkcija, nećemo. Nama nije cilj da neko od nas uđe u tu Vladu.”

On je kazao da je Demokratama prihvatljivo da sva tri potpredsjednika vlade budu iz nevladinog sektora.

Govoreći o personalnim rješenjima, kazao je da nema ništa protiv da ministarka Vesna Bratić ostane ministarka, ali da bi trebalo da se izvrši određena prekompozicija kada je u pitanju resor na čijem je ona čelu.

Naglasio je da je “skandalozno rješenje” o imenovanju nove direktorice Filmskog centra ne treba da ostane na snazi.

“Crna Gora ima dovoljno kadra da ne dovodimo ljude sa strane”, rekao je Koprivica.

Koprivica je rekao kako smatra da neke kadrovske promjene nisu izvršene kako bi trebalo.

“Nisam zadovoljan što je danas na čelu Uprave za saobraćaj Savo Parača, poznat po netransparentnom radu i nedomaćinskom odnosu prema državnim resursima. Nisam zadovoljan što je na funkciji još, ili tek treba da bude razriješen ovih dana, gospodin Divanović. Nisam zadovoljan netransparentnošću u pojedinim oblastima… Neki se ugovori, kao što su bušotine u moru kriju, nisu naplaćeni penali, a mogli su, pa je možda propušteno nekoliko desetina miliona…”

Rekao je da u Demokratama nisu zadovoljni i nekim rješenjima u policiji.

Nijedan ministar, kako kaže, ne može biti izuzet od odgovornosti.

“Rekonstrukcija Vlade ne znači da svi aktuelni ministri moraju da ostanu”, kazao je Koprivica.

Konatar: Ako rekonstrukce ne bude, ve ostaje po starom

Priča oko rekonstrukcije Vlade nije povezana sa pitanjem povjerenja Vladi. Ako se ne dogovorimo oko rekonstrukcije, ova Vlada nastavlja da radi svoj posao”, kazao je Konatar.

Konatar je kazao da ovoj partiji nije problem ako svi ostanu pri stavu da žele političare u Vladi, ali da je to novi politički momenat.

“Ja u ovom trenutku razmišljam kako da donesemo Zakon o porijeklu imovine, kako da se izabere Tužilački savjet…”

Koprivica: Nismo pričali o respodjeli resora

Koprivica je kazao “nije bilo nijedne riječi” o raspodjeli resora, te da to treba da bude stvar dogovora parlamentarne većine i premijera i da na bazi tog dogovora treba da se dogovore kriterijumi.

Kazao je, na pitanje da li sebe vidi kao ministra pravde, da “nema strast” prema funkcijama, već da mu je prioritet borba protiv kriminala i nepravde. “Mogu se protiv toga boriti i kao građanin. Ja ću biti borac za pravdu”.

Koprivica je kazao da je nedavno saopštenje premijera Krivokapića korak naprijed ka rješavanju otvorenih pitanja i da je predsjednik Vlade pokazao da je za njega prihvatljiva ideja da se uspostavi što bliži odnos između parlamentarne većine i Vlade.

“Potencira se kao osnov sporazum tri nosioca pobjedničkih lista iz septembra 2020. i mi od toga ne odstupamo ni milimetra”.

 

 

 

 

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com