KRIVOKAPIĆ: 30. avgusta smo se upisali u porodicu modernih demokratija

Neka nam je svima srećan Dan kada se kao organ vlasti sjećamo hrabrosti i važnosti svakog građanina i kada se svaki građanin prisjeća odgovornosti koju nosi u odnosu na širu društvenu zajednicu i na budućnost koju kreira svojim individualnim djelovanjem, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je čestitao građankama i građanima Crne Gore Međunarodni dan demokratije.

Premijer je kazao da su građani prije nešto više od godine prvi put u istoriji Crne Gore, koristeći svoje građansko pravo i odgovorno se odnoseći prema generacijama koje dolaze, putem glasačkih listića, poštujući Ustav i zakone države, promijenili njenu upravljačku administraciju.

“Danas je Međunarodni dan demokratije, a za nas u Crnoj Gori, možemo reći, istinski Dan demokratije je 30. avgust. Dan kada smo se kao činioci našeg društva, svi, bez obzira za koga da smo pojedinačno glasali, upisali u porodicu modernih demokratija. Upisali, ali naš zadatak je da tu, u toj Porodici i ostanemo. Da opstanemo kao društvo jednakih šansi i socijalne jednakosti u kojoj će konkurencija, pošteni takmičarski duh i smjenjivost biti garanti naše slobode i pravednosti, koje su i garanti i činioci demokratije”, kazao je Krivokapić.

Krivokapić dodaje da danas misli i na one zemlje u kojima se još uvijek građani nisu sasvim izborili za slobodu i pravo govora, izražavanja, informisanja, glasanja, različitosti “i želimo da im pošaljemo snažnu podršku da istraju na putu istinskog, građanskog oslobođenja”.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com