KRIVOKAPIĆ PORUČIO: Apsurdno je da mala Crna Gora uvodi sankcije Rusiji

Nosilac liste koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG), Zdravko Krivokokapić, dao je intervju za ruski telegram-kanal НЕЗЫГАРЬ.

Odgovarajući na pitanje “da li je moguće da će se nakon promjene vlasti Crna Gora ukinuti antiruske sankcije”, Krivokapić je kazao:

“Odnosi su uvijek bili takvi da smo prije 30 godina Ruse doživljavali kao najbliže ljude. Ali Đukanović je vodio politiku u duhu Tita i naši odnosi su počeli da se pogoršavaju. Zbog toga ću reći najvažnije: uspostavićemo dobre odnose sa svim zemljama svijeta, uključujući, naravno, i Rusiju. A trenutna situacija je apsurdna: zamislite da vi kao mala država uvodite sankcije protiv velike kao što je Rusija. Takve odluke se ne vode interesima građana, već nam se ‘spuštaju’ iz drugih, vrlo interesnih sfera”.

Na pitanje telegram-kanal НЕЗЫГАРЬ zbog čega “prvi koalicioni sporazum između vas i vaših partnera u pobjedničkom bloku ne govori ništa o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti”, Krivokapić je kazao:

“Želim da vam kažem da sada pripremamo drugi sporazum sa programom zakonodavnih reformi. Tu će na prvom mjestu biti ukidanje takozvanog Zakona o slobodi vjeroispovesti. Na kraju krajeva, upravo je ovaj diskriminatorni zakon podstakao narod na borbu i zapalio plamen istine, koji je pobijedio na izborima 30. avgusta”.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button