KRIVOKAPIĆ PORUČIO: Nisam taster-premijer, obaveza mi je bila da se pojavim na Odboru

Sjednica Odbora za bezbjednost, na kojoj je trebalo da se raspravlja o imenovanju direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, nije održana jer nijesu došli poslanici Demokratskog fronta, na čelu sa predsjednikom Odbora Milanom Kneževićem.

Na sjednicu su došli premijer Zdravko Krivokapić i v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić, kao i ostatak poslanika vlasti, ali to nije bilo dovoljno za kvorum.

Knežević odbio da sazove sjednicu Odbora, jer premijer Krivokapić nije došao na kontrolno saslušanje

KRIVOKAPIĆ NIJE DOŠAO NA SASLUŠANJE PA PORUČIO: Odvratna laž da sam učestvovao u bilo kakvom švercu

Na pitanje zašto se nije pojavio na prethodnoj sjednici Odbora za bezbjednost, na kojoj je bilo planirano njegovo kontrolno saslušanje u vezi šverca cigareta, Krivokapić je novinarima, saopštio da je u dopisu Odboru ukazao na pravne propise i one koji su politički.

“Ja kao premijer ne mogu da budem toliko neodgovoran i da na svaku priču rekla – kazala skačem. U to vrijeme sam imao odbor za jednu možda najznačajniju proslavu koja se dešava ove godine u Crnoj Gori, a to je 50 godina od osnivanja CANU-a. Niti me je ko pitao za vrijeme, niti je ko dogovarao sa mnom bilo šta. Oni misle da sam ja ono na tasteru, kliknu me – dođem, i trebaju da mi sude za nešto što nikada u životu ne bi pomislio, a ne učinio”, saopštio je Krivokapić novinarima.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić zakazao je za danas sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu sa jednom tačkom dnevnog reda – predlogom za imenovanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Na sjednicu su došli poslanici Demokrata Dragan Krapović i Boris Bogdanović, URA-e Miloš Konatar i SNP-a Dragan Ivanović.

Sjednica nije održana jer nijesu došli poslanici Demokratskog fronta, na čelu sa predsjednikom Odbora Milanom Kneževićem.

Knežević je juče saopštio da je Bečića obavijestio da neće sazvati sjednicu Odbora na kojoj bi se raspravljalo o kandidaturi Vukšića, zbog, kako je rekao, ignorantskog odnosa premijera prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine i njegovog neodazivanja na kontrolno saslušanje 2. juna.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button