KRIVOKAPIĆ – RAJNKE: Premijeru stiže pozivnica za Samit za demokratiju čiji domaćin je Bajden

Predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić susreo se danas sa Nj. E. uvaženom ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke. Ambasadorka Rajnke je čestitala premijeru Krivokapiću na članstvu Crne Gore u Savjetu UN-a za ljudska prava, naglasivši da zajedničko članstvo SAD i Crne Gore u Savjetu predstavlja šansu za dodatno jačanje borbe za ljudska prava u svijetu.

Ambasadorka je takođe najavila da će premijeru Krivokapiću uskoro biti uručena pozivnica za učešće na Samitu za demokratiju, koji će biti održan 9. i 10. decembra u virtuelnom formatu, a čiji će domaćin biti američki predsjednik Džozef Bajden. Kako je naglasila uvažena ambasadorka, pozivnica će istovremeno predstavljati čin poštovanja prema Crnoj Gori i putu koji slijedi.

Ovaj Samit predstavlja značajnu priliku da demokratske države svijeta predstave svoje ideje u vezi tri ključne teme: odbrane od autoritarizma, borbe protiv korupcije i unapređenja poštovanja ljudskih prava.

Premijer Krivokapić je izrazio zadovoljstvo zbog najavljenog poziva i prilike da Crna Gora doprinese ovom značajnom Samitu svojim idejama, dodavši da ovu vijest doživljava i kao podršku evropskoj i evroatlantskoj orijentaciji Vlade Crne Gore.

Predsjednik Vlade je istakao da ga je obradovala jučerašnja izjava zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju, gospodina Gabrijela Eskobara, koji je naglasio značaj borbe protiv korupcije, koja će predstavljati jednu od kapitalnih tema najavljenog Samita.

Premijer je podsjetio da je jedan od osnovnih preduslova za kvalitet demokratije, u društvima gdje je smjenjivost partija na vlasti bila rijetka pojava, zapravo ekonomski razvoj. Iz tog razloga, sa ciljem unapređenja životnog standarda svih građana Crne Gore, Vlada je naročito fokusirana na ekonomski razvoj.

Premijer je u tom smislu iskoristio priliku da predstavi uvaženoj ambasadorki određene elemente ekonomskog programa Vlade – „Evropa sad!“.

Ambasadorka Rajnke je takođe izrazila zadovoljstvo zbog nedavne uspješne posjete članova Vlade Crne Gore, potpredsjednika i troje ministara, Sjedinjenim Američkim Državama, sa čim se dodatno složio i premijer Krivokapić.

Na kraju sastanka je iskazano zadovoljstvo zbog intenzivirane bilateralne saradnje između Crna Gore i SAD, pažljivog odnosa prema našem trajnom savezništvu, uz iskazanu želju da se odnosi između dvije zemlje, u budućnosti, dodatno osnaže.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com