LP: Procesuirati agresivnog sveštenika Crkve Srbije - Volim Podgoricu

LP: Procesuirati agresivnog sveštenika Crkve Srbije

Liberalna partija CG je osudila, kako su naveli, napad sveštenika Crkve Srbije na građansku aktivistkinju Maju Miličković u Cetinjskom manastiru.

“Nedopustivo je agresivno ponašanje ovog sveštenog lica, naročito kada se sve to dešava u samom oltaru hrama i na mjestu gdje počiva  Sveti Petar Cetinjski. To dovoljno govori o političkoj ostrašćenosti ove organizacije koja se više zanima negiranjem svega crnogorskog i građanskog nego duhovnošću i religijom”, saopštili su.

Pozvali su nadležne organe države, ali i samu Crkvu Srbije, da ispitaju ponašanje ovog lica koje mora biti propisno sankcionisano za nedolično ponašanje i nasilje.

“Crnogorsku javnost svako malo uznemiravaju ovakve nemile scene koje nimalo ne doprinose skladnim građanskim odnosima i toleranciji u društvu, o čemu bi vjerska lica posebno trebala da povedu računa. Niko nema pravo da uzurpira kulturno-istorijsku baštinu Crne Gore i da ograničava građanima slobodu govora i vjerska prava da se izjašnjavaju kako god žele i da govore ono što misle”, naveli su u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com