MANDIĆ: Đukanović i Krivokapić vode operaciju blokiranja Open Balkana

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić kazao je gostujući na Jutarnjem programu Hepi televizije da se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nalazi u jednoj vrlo neprijatnoj situaciji.

“Đukanović vodi jednu vrlo važnu operaciju a to je suprotstavljanje jednoj sjajnoj regionalnoj inicijativi – Open Balkanu. On posjećuje južnu srpsku pokrajinu i prištinsku administraciju i nepogrešivo, zajedno sa ministrom spoljnih poslova Rankom Krivokapićem, šalje poruku da Crnoj Gori nije mjesto u toj regionalnoj inicijativi, iako Crna Gora od toga može imati samo korist”, kazao je Mandić, prenosi IN4S.

Mandić naglašava da se Đukanović sve ovo vrijeme održavao na vlasti zahvaljujući međunarodnim adresama i da ga nije ga glasala većinska Crna Gora.

“Đukanović se nije „održavao“ u Crnoj Gori zbog toga što je većinska Crna Gora glasala za njega. To održavanje na vlasti je proizvod važnih međunarodnih adresa koji su već 1997. načeli, a 2006. u potpunosti poklopili Crnu Goru. Svi oni koji nisu bili spremni da se povinuju njihovi željama su marginalizovani”, kazao je on.

Govoreći o Milivoju Katniću, Mandić kaže da je on bio izvođač naloga Mila Đukanovića.

“U Crnoj Gori ne postoji podjela vlasti kao što postoji u drugim zemljama gdje imate jasno razdvojenu zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast. U Crnoj Gori je Milo Đukanović uspostavio jedinstvo vlasti. Istovremeno je bio šef sve tri državne vlasti, a Milivoje Katnić je bio jedan od njegovih najpouzdanijih izvođača radova. Uglavnom je bio zadužen za obračun protiv političkih protivnika Mila Đukanovića od čega je najpoznatije suđenje za lažni državni udar i pokušaj uklanjanja Demokratskog fronta iz političkog života Crne Gore”, kazao je Mandić.

Sa druge strane, lider NSD-a kaže da je Katnić imao i važan zadatak da zaustavi sve akcije međunarodnih policijskih struktura protiv pripadnika crnogorskog narko kartela koji se nalaze u Tužilaštvu, sudstvu, policiji, ali i među političarima u DPS-u.

“Ja mislim da ono što govori Nebojša Medojević da i sjutra kad GST izda nalog da se uhapse vođe narko kartela iz Crne Gore ne bi postojala sposobna jedinica iz Crne Gore koja bi bila dovoljno čista i sposobna da uradi taj posao”, zaključio je on.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com