MASLOVAR: Epidemiološka situacija u TIVTU se POGORŠAVA

 “Epidemiološko stanje u Tivtu je veoma ozbiljno i ima pokazatelja da će se i dalje usložnjavati. Broj aktivnih slučajeva u Tivtu je trenutno 3, ali imamo indikacije da će taj broj još rasti”, saopštio je potpredsjednik Opštine Tivat Dejan Maslovar.

Sve tri osobe se za sada dobro osjećaju i niko nije životno ugrožen, saopštio je Maslovar.

U saopštenju se navodi kako “od trenutka kada smo u Tivtu registrovali prvi aktivan slučaj, Opštinski tim za zaštitu i spasavanje se sastao dva puta i donio zaključke i preporuke, kako bismo na najbolji mogući način preduprijedili dalje širenje virusa”.

“Podsjetiću da smo već preduzeli čitav niz aktivnosti, od dezinfekcije javnih prostora vrtića Bambi i Doma zdravlja i drugih javnih površina do aktiviranja volonterskih timova Opštine i Crvenog krsta. Sve ustanove, službe, preduzeća, svi opštinski organi moraju poštovati pomenute preporuke. U stalnom smo kontaktu i sa upravom vrtića, ali i sa savjetom roditelja vrtića “Bambi”. Upravo danas smo održali sastanak telefonskim putem sa upravom vrtića i savjetom roditelja. Pažljivo smo razmotrili stanje i zaključili da je zdravlje djece i zaposlenih prioritet u ovom trenutku. Imamo dvije područne jedinice u kojima djeca i zaposleni nisu bili u kontaktu sa osobom pozitivnom na koronavirus. Međutim, ponovno otvaranje vrtića biće uslovljeno daljim razvojem epidemiološke situacije i preporukama nadležnih državnih organa i Nacionalog koordinacionog tijela”, kaže Maslovar.

Kaže kako ga je uprava vrtića me upoznala “sa svim mjerama koje se u centralnom tivatskom vrtiću sprovode, uključujući i postupak detaljnog čišćenja i dezinfekcije prostorija i predmeta”.

“Svi zaposleni poštuju izrečene mjere samoizolacije. U komunikaciji sa roditeljima, Uprava će definisati broj onih za koje je rad vrtića nužan. Cilj je pronalaženje prelaznog rješenja, do uspostavljanja redovnog rada ove ustanove. U ime Opštine Tivat zahvaljujem i vaspitačima i roditeljima na strpljenju i spremnosti da sarađuju. Koristim ovu priliku da još jednom pozovem sve sugrađane na oprez i disciplinu. Nije vrijeme za paniku, vrijeme je za pribranost i odgovornost prema sopstvenom i zdravlju cijelog Tivta. Redovno ćemo obavještavati javnost o razvoju situacije i molim sve Tivćane da poštuju privatnost zaraženih osoba, da ne usvajaju i ne šire neprovjerene informacije, jer će tako samo stvarati nepotrebnu paniku i dodatno uznemiravati javnost. Pred nama je težak period i jedino ga zajedničkim naporom možemo prevazići. Svi organi, službe, ustanove i preduzeća vam stoje na raspolaganju za pojašnjenje, podršku i tumačenje”, zaključuje Maslovar.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button