MEDOJEVIĆ: Krivi se pogubio. Dritan se češlja. Aleksa pozitivan. DF nepodoban

Nova Vlada je nesposobna čak i za šverc, kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Iako su sve pozicije u novoj vlasti važne za šverc bile pažljivo popunjene “ekspertima” i “apostolima” tovari droge i cigareta padaju. Nijesu računali na promjenu pozicije međunarodnih partnera koji su veoma jasno i eksplicitno poručili Krivom da šverc cigareta mora biti zaustavljen”, ističe Medojević.

“Krivi to nije najbolje shvatio, pa je vjerovatno pogrešno prenio poruku Borisa Džonsona, svojima drugovima švercerima i ogromni kontigent cigareta je stigao u Luku Bar. Roba je plaćena, jer iz Dubaia ne može da krene dok pare ne legnu. Rok trajanja cigareta je šest mjeseci i roba mora da napusti Luku Bar, ali stranci su stavili crngorske švercere pod nadzor i pažljivo prate ko dolazi i uzima robu”, tvrdi Medojević.

U maju je, tvrdi Medojević, odrađen šverc 94 kontejnera vrijedan 100 miliona eura.

“I to uz blagoslov nove Vlade, ćutanje i češljanje frizure koordonatora svih koordinatora svih službi bezbjednosti, i naplatu 9,4 miliona eura od strane “neznanih junaka” iz Vlade, ANB, Carine, Policije…Ko je odradio ovaj šverc? Nagradno pitanje za politikologa i turizmologa? Ko je uzeo pare iz Vlade? Nagradno pitanje za eksperte građaniste iz CIVIS-a i koalicije Crno na Bijelo? Da nije čuvenim Sporazumom Krivi-Dritan-Bečić dogovoren i šverc cigareta i kokaina?”, pita Medojević.

Kako je istakao, nema evroatlantskih integracija bez šverca cigareta i kokaina.

“Ko zaustavi šverc cigareta i kokaina, taj zasutavlja euroatlantske integracije! Pametno i pošteno kaže narkobos Đukanović: “Nema napretka u euroatlantskim integracijama”. Tačno. Kako da bude napretka, kad nas NATO sad hvata u švercu, a od 1998 nas je puštao da švercujemo i štitio. Doduše, Milo je pošteno plaćao tu zaštitu”, navodi Medojević.

Sad je, kako tvrdi, nova situacija.

“Nema šverca droge i cigareta – nema euroatlantskih integracija. Nova Vlada ne zna šta da radi. Da li da švercuje drogu i cigarete ili istoriju i ideologiju! Krivi se pogubio. Dritan se češlja. Aleksa pozitivan. DF nepodoban”, zaključio je Medojević.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com