MILATOVIĆ SA DIJASPOROM: Iseljenici su neodvojivi dio Crne Gore - Volim Podgoricu

MILATOVIĆ SA DIJASPOROM: Iseljenici su neodvojivi dio Crne Gore

U okviru posjete Luksemburgu predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa predstavnicima udruženja crnogorske dijaspore u toj zemlji.

“Raduje me da vidim da je naša dijaspora dobro integrisana u društveni sistem Luksemburga i da čini čak četvrtinu stanovnika ove zemlje koji ne dolaze iz neke od država Evropske unije. Pridajem veliki značaj saradnji sa crnogorskom dijasporom i posvećen sam održavanju bliskih veza sa našim iseljenicima koji su njen neodvojivi dio”, poručio je Milatović.

Predstavnici dijaspore kazali su da je za njih važno da uspostave trajne veze sa Crnom Gorom kao i da se njihovo pitanje tretira sa puno pažnje i senzibiliteta.

Ukazali su na problem slabe avio- povezanosti sa Crnom Gorom, nefunkcionisanja Savjeta za dijasporu ali i istakli važnost otvaranja pitanja dvojnog državljanstva.

Milatović je kazao da će sa pozicije koju pokriva uraditi sve da se poboljša odnos Crne Gore sa dijasporom na zadovoljstvo svih, i da je spreman da pomogne i čuje sve sugestije i prijedloge na koji se to način može najbrže postići u narednom periodu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com