MINISTARSTVO ZDRAVLJA: Kolege iz buduće Vlade mogu samo da nastave ove kvalitetne projekte, na zadovoljstvo svih građana

Ministarstvo zdravlja i Vlada Crne Gore napravili su sve neophodne uslove da se realizuju kapitalni projekti u reformi zdravstva, pa kolege iz buduće Vlade mogu samo da nastave ove kvalitetne projekte, poručuju u ovom vladinom resoru, a povodom najava mandatara Zdravka Krivokapića da će se u narednom periodu baviti reformom zdravstvenog sistema najavljujući stvaranje uslova za izgradnju novog Urgentnog centra, Klinike za infektivne bolesti i Klinike za psihijatriju.

“U obavezi smo da podsjetimo naše građane da su uslovi za realizaciju ovih projekata, novac i svi neophodni preduslovi stvoreni upravo od ove Vlade i Ministarstva zdravlja, te da kolege iz buduće Vlade mogu samo da nastave ove kvalitetne projekte, a na zadovoljstvo svih građane ove države. Nekorektno je namjerno i svjesno, a nije prvi put, da se rezultati ove Vlade prenebregavaju i da se na njih žmuri”, ističe se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Kako napominju, do sada su u izgradnji Klinike za infektivne bolesti i Klinike za dermatovenerologiju uradili i revidovali glavni projekat. Obezbijeđene su sve potrebne dozvole i saglasnosti, pripremljen tenderski dokument koji je dostavljen Upravi javnih radova na dalju proceduru.

“Za finansiranje ovog projekta Ministarstvo zdravlja je, uz podršku Kancelarije za evropske integracije Vlade Crne Gore, uspješno realizovalo pregovore sa Evropskom komisijom i obezbijedilo sredstva iz Programa IPA 2018 u iznosu od 8.532.043,62 eura, čime su u potpunosti pokriveni troškovi izgradnje objekta iz sredstava granta. Što se tiče izgradnje Klinike za mentalno zdravlje, urađen je i revidovan glavni projekat, obezbijeđene su sve potrebne dozvole i saglasnosti, a ukupna vrijednost projekta (sa opremanjem i namještajem) iznosi 4.823.799,14 eura sa PDV-om (bez troškova nadzora i nepredviđenih troškova). Za finansiranje projekta obezbijeđena su sredstva iz donacija Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti (NKT)”, napominju u Ministarstvu.

U projektu izgradnje novog objekta Urgentnog centra Kliničkog centra Crne Gore, kako naglašavaju, u toku je izrada projektnog zadatka.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button