MJEŠTANI LAPČIĆA TRAŽE POMOĆ: Turski državljanin uzurpirao put, njegove koze im uništavaju imanja - Volim Podgoricu

MJEŠTANI LAPČIĆA TRAŽE POMOĆ: Turski državljanin uzurpirao put, njegove koze im uništavaju imanja

Građani sela Lapčići uputili su apel svim nadležnim institucijama sa urgentnim zahtijevom za zaštitu interesa stanovnika sela Lapčići, mnogobrojnih stanovnika Budve i turista,čija je sloboda kretanja i bezbijednost ugrožena ponašanjem turskog državljanina, nastanjenog u selu Markovići.

Kako navode u saopštenju iz MZ Lapčići, dionicom starog austrijskog puta koji vodi od Lapčića do Markovića, prolazilo se godinama nesmetano, a dolaskom pomenutog stranog državljanina i njegovom uzurpacijom puta i okoline, sloboda kretanja je ugrožena.

“Dodatni problem,aktuelan već nekoliko mjeseci,a posebno intenziviran poslednjih dana pravi stado koza koje broji 30-ak grla, u vlasništvu pomenutog državljanina Turske, a koje svakodnevno, nekontrolisano uništavaju voćnjake i bašte u Lapčićima. Šteta koju nanose je velika, a ni na vidiku nije rješenje ovog problema. Ako se uzme u obzir da smo iz medija saznali da je on naoružan većom količinom naoružanja, razumljiva je bojazan svih koji dolaze u konflikt s njim i svjedoci su njegovog bahatog ponašanja. Zbog svega navedenog, zahtijevamo da u što kraćem roku izađete na teren i vratite dio puta namjeni, kao i da dio staze adekvatno obilježite, kako bi i naši turisti i stanovnici Lapčića i Budve nesmetano prolazili”, ističu u saopštenju koje prenosi TV Budva.

Takođe, insistirju da se problem sa kozama koje im, kako kažu, uništavaju materijalna dobra, riješi u što kraćem roku.

“Napominjemo da je saradnja sa komunalnom policijom Budva odlična i da smo sa načelnikom u svakodnevnom kontaktu, ali da se problemi o kojima govorimo ne mogu riješiti njihovim intervencijama, bez ozbiljnijeg angažovanja ostalih institucija”, navodi se u saopštenju građana sela Lapčići.

1 komentar

  1. Jos samo kako su turad osmanska krenula pocece djecu da otimaju. Toliko su prljavi , primitivni, bezobrazni dno dna. Zauzeli sve lokale u stari kotorski i budvanski gradove. Tu su njihovi suveniri, razne.marame.krpetine. sve iskitili po zidovima.kao da.je.pijaca
    Stranaci se.iznenade kada to jide i pitaju me . -pa nije ovo dzamahirija-Da li hi imate suvenire vase zemlje? Njih finansira Erdogen samo da bi se ta gamad ovamo naselila . Oni kazu gosli smo da vratimo babovini. Pa sada vidite koju gamad ste pustili u C.G.Bice opet bitke sa tom gamadi kao sto je i ranije bilo

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com