NEVRIJEME NA PRIMORJU: U Tivtu potonuo brod, u Herceg Novom vjetar lomi drveće - Volim Podgoricu

NEVRIJEME NA PRIMORJU: U Tivtu potonuo brod, u Herceg Novom vjetar lomi drveće

Uprava pomorske sigurnosti iz Bara informirana je o potapanju broda na obali Đuraševića u Tivatskom zalivu u popodnevnim satima, potvrdili su Radio Tivtu iz Uprave.

U pitanju je brod “Knez Lipovac II koji je usljed jake bure “legao na dno“ i zasad nema mogućnosti izlivanja goriva, rekao je pomoćnik direktora Uprave, Žarko Lukšić.

“Brod je bio na vezu i naslonio se na drveni gulet. Trenutno je na plovilu nemoguće bilo šta raditi zbog olujne bure koja dostiže jačinu skoro 60 čvorova, a vlasnik je odgovoran za svoj brod i vez”, istakao je Lukšić.

O potapanju broda obavještena je Lučka kapetanija i Inspekcija sigurnosti plovidbe na moru, naveli su iz Uprave.

Nevrijeme i u Herceg Novom

Jak sjeverni vjetar, od 18:50 duva jačinom od oko 70 kilometara na sat, saopšteno je RTHN iz lokalne meteorološke stanice gdje je mjerenje obavljeno, a udari, kako kažu, mogu biti i intezivniji u drugim djelovima grada. Ekipe Službe za spašavanje, Komunalne policije, Komunalno stambenog uklanjaju oboreno drveće i grane koje ometaju saobraćaj. Ima oštećenih automobila, a pojedini djelovi grada su bez električne energije.

Vjetar koji se, kako javlja čitalac Dana, pojačava – sve pred sobom nosi. Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) najavili su narandžasti meteoalaram, odnosno olujne udare vjetra na teritoriji cijele Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com