NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS NA PRIMORJU: Snažna bura potapala brodove, prevrtala auta i čupala drveće, i vatrogasci bili na terenu - Volim Podgoricu

NEVRIJEME NAPRAVILO HAOS NA PRIMORJU: Snažna bura potapala brodove, prevrtala auta i čupala drveće, i vatrogasci bili na terenu

Veliko nevrijeme donijelo je sinoć nevolje u primorskim opštinama, od Herceg Novog do Ulcinja.

Na teritoriji cijelog Ulcinja nije bilo struje, kao i u dijelu opštine Herceg Novi.

Nevrijeme je uzrokovalo i potapanje brodova i prevrtanje automobila, čupalo je drveće, a oštećen je krov budvanske škole.

U mjestu Vladimir pao je bor zbog čega su intervenisali vatrogasci. I njihove kolege iz Kotora imale su posla, jer je izbio požar u jednom selu u Donjem Grblju, a zavoren je i tunel.

<p>HN</p>
RTHN/M.Mirjanić
Komandir Službe zaštite i spašavanja Ulcinj Abdul Nimanbegović potvrdio je sinoć da je cijeli grad bez struje i da se čeka ekipa iz Podgorice. Naveo je da duva jak vjetar, te da je jedno stablo oboreno u mjestu Vladimir.

“Pao je jedan bor i blokirao put. Naše ekipe su izašle na teren i drvo je uklonjeno”, naveo je Nimanbegović.

Zamjenik komandira Službe zaštite i spašavanja Kotor, Eduard Kovačić saopštio je da je juče oko 18:00 izbio manji šumski požar u selu Lješevići, u Donjem Grblju, a ekipe su brzo intrvenisale i ugasile ga.

Materijalna šteta usljed jakog vjetra nastala je i u Budvi, kada je vjetar odnio krov sa Srednje mješovite škole “Danilo Kiš”. Osim toga, prevrnut je i kamion na zaobilaznici, i kao u drugim gradovima na Primorju više stabala je polomljeno.

Službenici policije su sinoć zatvorila put Budva – Kotor kroz tunel Mogren zbog toga što je na magistralu kod Seoca pao kran na kolovoz.

Nevrijeme nije zaobišlo ni Bar, a u tom gradu izbio je i požar. Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar lokalizovali su požar koji je oko 18 sati izbio na livadi u naselju Čeluga i prijetio da se zbog vjetra proširi.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com