“NIJEDAN ČOVJEK KOJI JE POSTOJAO NIJE UMRO” Nikola Tesla pričao da SMRT nije stvarna - Volim Podgoricu

“NIJEDAN ČOVJEK KOJI JE POSTOJAO NIJE UMRO” Nikola Tesla pričao da SMRT nije stvarna

“Smrt ne postoji, a samim tim saznanjem, nestaje i strah od iste. I zapamtite: nijedan čovjek koji je postojao nije umro. Pretvorili su se u svjetlost i kao takvi postoje i dalje. Tajna je u tome da se te svjetlosne čestice vrate u prvobitno stanje.

Vraćanje u neku od prethodnih energija. Hrist i još neki znali su tu tajnu. Ja sam tragao za time kako da se očuva ljudska energija. Ona je jedan od vidova svjetlosti. U Duši ponekad ravna vrhunskom nebeskom svjetlu. Nisam tragao za tim radi sebe, već radi dobra svih. Vjerujem da će moje otkriće učiniti ljudima život lakšim i snošljivijim i usmjeriti ih na duhovnost i moralnost..”, govorio je Nikola Tesla.

Nikola Tesla
FOTO: PROFIMEDIA

Odnos prema metafizici i duhovnosti

Tesla se po mnogočemu razlikovao od svih poznatih naučnika, ali možda je najupečatljiviji njegov odnos prema metafizici i duhovnosti. Izučavanje etera (tvar koja sem materije u prostoru, po pretpostavci postoji kao sredina u kojoj se zbivaju izvjesne pojave u prirodi; npr. energija koju Sunce zrači u prostor prenosi se poprečnim talasima kroz elastičnu sredinu etar, koja je netežljiva, imponderabilna) za Teslu je imalo logična objašnjenja.

Nikola je uvijek tvrdio da je mentalna komponenta povezana s duhovnošću ljudskog bića i željom za saznanjem i teškim radom, omogućava nečiji napredak.

Ajnštajn je s druge strane, stalno negirao mentalnu komponentu u svojim istraživanja, njegova predavanja nisu pridavala nikakvog značenja svijesti, iako je s mnogim filozofima i duhovnim učiteljima raspravljao o vjeri.

“Tesla je kontinuirano napadao valjanost Ajnštajnovog rada”, napisao je njegov prvi biograf Džon O Nil “ismijevao je vjerovanje da se energija može dobiti iz materije!”

Nikola Tesla
FOTO: PROFIMEDIA

“Nema energije u materiji osim one koju materija prima iz okoline.” – Tesla

Smatrao je da nijedna teorija ne može “objasniti kako funkcioniše svemir bez da prizna postojanje etera i neophodne funkcije koju ima u tom fenomenu.”

Savršeni naučnik

Fascinacija Teslom je zbog njegovog uma koji je bio daleko ispred vremena u kojemu je živio, njegova istraživanja su graničila sa naučno-fantastikom, a njegova etičnost i nezainteresiranost profitom, je bila trn u oku svih onih koji su smatrali da se svako može potkupiti i kupiti.

Tesla se smatrao vjernikom i poštovao je sve religije.

Ne treba zaboraviti da je odrastao u porodici predanih vjernika, premda je kasnije izjavljivao da vjeruje u Boga koji ne pripada nijednoj vjeroispovijesti.

“Moramo se vježbati u umjerenosti i nadzoru naših čula i sklonosti u bilo kom pogledu. To sam činio mnogo godina, održavajući sebe mladim u tijelu i razumu. Suzdržavanje mi nije uvijek bilo po ukusu, ali su moja prijatna iskustva golema nagrada.” – Tesla

 

(žena.blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com