NIKOLIĆ: Proces protiv Katnića i Lazovića je motivisan osvetom, očigledna je namjera da se nezakonito i revanšistički po svaku cijenu strpaju u zatvor - Volim Podgoricu

NIKOLIĆ: Proces protiv Katnića i Lazovića je motivisan osvetom, očigledna je namjera da se nezakonito i revanšistički po svaku cijenu strpaju u zatvor

Proces koji je Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo protiv Zorana Lazovića i Milivoja Katnića politički je motivisan, a o tome svjedoči i političko-medijska atmosfera u kojem se sprovodi. Hapšenje Katnića, predstavlja osvetu što je u Crnoj Gori 2016. godine spriječio državni udar, i to potvrđuju izjave nekadašnjih lidera DF-a. Svima je jasno da je sljedeći korak, poništavanje sudskog procesa koji se vodio za pokušaj državnog udara, što je juče posredno i tražio jedan od lidera bivšeg DF, optužen u tom postupku, smatra Miloš Nikolić, portparol DPS-a.

Na ovakav zaključak , kako dodaje, jasno upućuje okolnost da su hapšenje navedenih lica osvetnički najavljivali lideri nekadašnjeg DF-a uoči promjene vlasti 30. avgusta, a da se već godinama slušaju najave i crtaju mete iz političko-bezbjednosnih krugova koji su hiljadama naručenih tekstova nastojali diskreditovati lica koja su decenijama radili u pravosudnom i bezbjednosnom sektoru.

“Indikativno je i nepostupanje Specijalnog državnog tužilaštva u odnosu na Skaj prepiske pripadnika škaljarskog klana, kojima se ukazuje na veze ovog klana sa pojedincima iz nove vlasti, o kojima smo čitali kada su u avgustu 2020. najavljivali da će nakon promjene vlasti Lazović i Katnić biti ili likvidirani ili uhapšeni po nalogu šefova Škaljaraca. Očigledna namjera da se nezakonito i revanšistički Milivoja Katnića i Zorana Lazovića po svaku cijenu strpaju u zatvor, demonstrira i pritisak koji se preko medijsko-političkih krugova vrši na Viši sud kako bi im se odredio pritvor, iako za to ne postoji nijedan zakonski osnov budući da ne postoji ni mogućnost ponavljanja krivičnog djela, niti uticaja na svjedoke, kao ni mogućnosti bjekstva”, navodi Nikolić.

Ističe da je činjenica da su na vlasti oni koji su optuženi za državni udar.

“Da od njih zavisi stabilnost Vlade, i da očigledno ključno upravljaju procesima u državi, baca sumnju da se radi o montiranom procesu, sa jasnim motivima osvete. Nadamo se da su oni koji u tome učestvuju svjesni da će svaki njihov nezakoniti postupak, biti okvalifikovan kao očigledna zloupotreba službenog položaja”, naveo je Nikolić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com