NISU DOSTAVILI DOKUMENTACIJU: DRI traži prekršajni postupak protiv Carevića i Raičevića

Državna revizorska institucija podnijela je zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka protiv predsjednika opština Budva i Bar, Marka Carevića i Dušana Raičevića, zbog nedostavljanja dokumentacije, a u vezi sa vršenjem revizije uspjeha projekta “Efikasnost upravljanja sistemom otpadnih voda”.

Odredbom DRI, kako ističu u saopštenju, propisano je da je subjekt revizije dužan da, na zahtjev Institucije, sva dokumenta, finansijske iskaze, izvještaje, finansijske evidencije, nalaze interne kontrole i druge evidencije učini dostupnom Instituciji ili da na uvid ovlašćenom licu koje vrši reviziju, bez odlaganja.

Definisano je i da je subjekat revizije dužan Instituciji ili ovlašćenom licu dati na uvid dokumenta ili obavještenja povjerljivog karaktera ili dokumenta koja predstavljaju poslovnu i drugu tajnu u skladu sa zakonom.

“Odgovornim licima opštine Budva i Bar su dostavljena obavještenja o vršenju revizije sa zahtjevom za dostavu dokumantacije, kao i Urgencija za dostavljanje dokumentacije povodom vršenja predmetne revizije, međutim na navedena akta nije dostavljen odgovor, niti je dostavljena tražena dokumentacija. U skladu sa članom 52 Zakona o DRI novčanom kaznom od 50 eura do 1.000 eura, kazniće se za prekršaj odgovornog lica. Zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka sa pratećim dokazima DRI je uputila nadležnim sudovima za prekršaje u Budvi i Baru”, navodi se u saopštenju.

Senat Državne revizorske institucije, ovu odluku donio je na jučerašnjoj sjednici.

loading...

2 komentara

  1. When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox and from now on when a comment is added I purchase four emails with similar comment. Is there by any means you can remove me from that service? Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com