NOVI PAZAR DOČEKAO ERDOGANA: Evo kako je to izgledalo (FOTO) - Volim Podgoricu

NOVI PAZAR DOČEKAO ERDOGANA: Evo kako je to izgledalo (FOTO)

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigli su u Novi Pazar gdje ih je dočekao veliki broj građana.

Vučić i Erdogan će u prostorijama Gradske uprave održati sastanak sa gradonačelnicima i predsjednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

Foto: Tanjug/Edib Tahirovi

Novi Pazar je ukrašen bilbordima s Erdoganovim likom, zastavama Srbije, Turske i bošnjačkim zastavama, a glavnom ulicom tog grada danas će prošetati dva predsjednika.

FOTO: Tanjug/Rade Prelić

Uži centar grada je kompletno okićen, naspram opštine postavljen je veliki transparent na kome između Vučićevog i Erdoganovog imena stoji srce.

Na zgradi gradske uprave takođe su postavljeni transparenti na srpskom, bosanskom i turskom jeziku.

Gradski bedem je takođe u znaku dolaska dvojice predsjednika, na kojem je laserom napisano: “Dobrodošli predsjednici Erdogan i Vučić”.

Foto: Tanjug/Edib Tahirovi

Ispred zgrade Gradske uprave, građani se putem lokalnih televizija pozivaju da dočekaju Vučića i Erdogana.

Dvojica predsjednika će u Novi Pazar stići oko 12 časova, gdje će imati sastanke sa predsjednicima osam opština i potpisivanje protokola o saradnji između Novog Pazara, Raške i Turske.

FOTO: Tanjug/Rade Prelić

Takođe, u Novom Pazaru se očekuju i predstavnici opština iz drugih djelova Srbije.

Erdogan i Vučić prošetaće šetačkom zonom u Novom Pazaru, zatim otići na ručak, nakon čega će predsjednik Turske prisustvovati sastanku Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Turska je u Novi Pazar tokom prethodnih nekoliko godina već ulagala – obnovljene su dvije škole, porodilište i zgrada suda.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je za RTS da je veliki značaj posjete Erdogana tom gradu, prije svega ekonomski, ali i u smislu infrastrukture koja je, kaže, vrlo loša u okolnim mjestima.

Uži centar grada je blokiran tokom posjete predsjednika Srbije i Turske

b92

1 komentar

  1. Wow! This could be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Fantastic. I am also an expert in this topic so I can understand your hard work.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com