NSD Nikšić: Na predstojećim lokalnim izborima zakucaćemo poslednji ekser u kovčeg političkog postojanja DPS u našem gradu - Volim Podgoricu

NSD Nikšić: Na predstojećim lokalnim izborima zakucaćemo poslednji ekser u kovčeg političkog postojanja DPS u našem gradu

Vjerovatno stideći se sopstvenog nedostatka argumenata i pameti, a pod sveprisutnim okom njihovog gospodara iz sjenke, DPS Nikšić se sinoć u kasnim večernjim časovima ponovo obratio javnosti svojevrsnim žeton saopštenjem.Čitajući taj odgovor opravdano se pitamo da li ga je sastavljao Neno Kaluđerović zajedno sa Oskarom Huterom i da li je koju sugestiju na samom kraju dao i Radoje Zvicer, pošto znamo da se Nikšićani u DPS-u odavno ništa ne pitaju ne samo na nivou centrale partije, nego i u sopstvenom opštinskom odboru, navode iz NSD Nikšić.

“Šta više, kadrovi koji iz Nikšića i dođu do Skupštine Crne Gore najčešće predstavljaju blijede i krhke kopije vašeg i dalje postojanog, ali odavno već potrošenog šefa Mila Đukanovića. Da stvar po vas bude gora, sam predsjednik vaše partije, ako ga uopšte možemo i nazvati na taj način, na svaki način pokušava da oponaša neki mutirani miks Đukanovića i Markovića, vjerovatno u želji da mu sve karte i u budućnosti budu otvorene”, kažu oni.

Znamo da vam beskrajno smeta Beograd, ali dok mi o tamošnjim kriminalnim klanovima ne znamo ništa, u potpunosti razumijemo da vi kao političko krilo kriminalne organizacije imate širok spektar znanja o funkcionisanju istih.

“U svakom slučaju nije niko iz DPS-a praćen od strane kriminalnih klanova u susret lokalnim izborima u Nikšiću, nego naš nosilac liste i naši aktivisti koji su se nalazili u permanentnoj životnoj opasnosti. Vidjeli smo i da su vođe iz Kavačkog klana, a koje su bliske vašoj partiji pravile i postizborne kombinatorike da bi na kraju razočarano zaključile kako će Demokrate u Nikšiću da idu sa Markom Kovačevićem.

U prethodnim saopštenjima smo bili veoma precizni – EPCG za vrijeme DPS-a nije izgradila niti jedan elektroenergetski objekat od državnog i društvenog interesa, već je samo gradila bogatstvo tajkuna u vidu POVLAŠĆENIH PROIZVOĐAČA. DPS se hvali pljačkom građana i dobro je da priznaju da su POVLAŠĆENI PROIZVOĐAČI njihov ponos u energetskom sektoru. Građani su tim POVLAŠĆENIM PROIZVOĐAČIMA (odnosno pojedincima iz vrha DPS-a), što preko EPCG, što preko računa kroz DPS-OIE stavke dali gotovo 300 miliona evra. Ti režimski proizvođači su kasnije dobili mogućnost da tu električnu energiju prodaju 3 puta skuplje nego što su je prodavali drugi i nego što je EPCG mogla da kupi”, kažu u NSD.

Ostaje, dodaju, nejasno zašto opštinski odbor DPS Nikšić tako zdušno brani ove pojedince, jer čak i kroz te gotovo kriminalne radnje, korist nisu imali ostali članovi te partije, ali pretpostavljamo da se familija Mila Đukanovića mora braniti do poslednjeg saopštenja.

“Kada su u pitanju njihove prazne priče o zapošljavanjima članova porodica i prijatelja samo ćemo konstatovati – da smo se vodili njihovom logikom i politikom, te za naše članove porodica pravili „obnovljive izvore energije“ po modelu DPS-a, nikome od njih ni ne bi trebalo zaposlenje tokom života, jer bi na taj način ostvarili višemilionsko bogatstvo.Za razliku od vas, naši kadrovi na rukovodećim pozicijama u energetskom sektoru su omogućili da 4500 potrošača postanu proizvođači i da kod njih ugradimo 45000kWp. Mi smo učinili da od proizvodnje struje zarađuju građani, a ne mafija. Pametnom dosta. Preostaje da čekamo akciju SDT-a, jer ovakva odbrana DPS-a njihovih čelnih ljudi koji slove za povlašćene proizvošače jasno pokazuje ko je stvarni ideolog pljačkanja naroda.Znamo da su pipci kriminalne hobotnice dugački i vidimo da su preko Vesne Simović-Zvicer duboko pušteni i u nelegalni Sindikat Željezare upravo kroz vašu parapolitičku partijsku ćeliju i sada ti ilegalci traže da se oni koji su spasili radnike da ne završe na ulici izvine radnicima zato što nisu ostali bez posla”, navodi se u saopštenju.

Ističu da pojedinci iz sindikata izgleda još mnogo toga duguju kriminalcima iz DPS, pa kada su ih te strukture ponovo aktivirale sada im odjednom smeta NSD, a ne DPS za koji su i ranije pravili spiskove. Ovom prilikom molimo poštene članove sindikata koji nemaju veze sa mafijom da ne uzimaju učešće u ovoj akciji kriminalnih struktura.

“Na samom kraju, kao što to vaš omiljeni predsjednik Opštine Marko Kovačević jednom reče drugim povodom u narodnom domu Crne Gore – na predstojećim lokalnim izborima zakucaćemo poslednji ekser u kovčeg političkog postojanja DPS-a u Nikšiću”, zaključuju u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com