Od danas potpisivanje peticije za smjenu ministra Leposavića

Sedam opozicionih političkih partija i jedna građanska organizacija uputile su danas poziv svim punoljetnim građanima Crne Gore da potpišu peticiju za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, koja se nalazi na internet adresi gradjanskapeticija.me.

Potpisivanje peticije trajaće sedam dana, nakon čega će ona biti predata predsjedniku Vlade Crne Gore Zdravku Krivokapiću.

“Uzastopno negirajući genocid u Srebrenici, ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava u Vladi Crne Gore Vladimir Leposavić unizio je žrtve najvećeg ratnog zvjerstva u Evropi od Drugog svjetskog rata do danas, a jednako i reputaciju naše države u regionalnim i međunarodnim okvirima”, navedeno je na sajtu gradjanskapeticija.me.

 

 

Peticijom će, kako navode, biti poslata snažna građanska poruka da je relativizacija genocida u Srebrenici nedopustiva.

“Nećemo preći preko odbijanja aktuelne vlasti i njenih ministara da priznaju šta se zaista dogodilo u Srebrenici, jer time nanose ozbiljnu štetu ugledu Crne Gore u regionalnoj, a kako smo vidjeli, i svjetskoj javnosti”, navedeno je u inicijativi.

Građansku peticiju podržali su Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka, Socijaldemokratska partija, članice Albanske koalicije Jednoglasno (Demokratska partija, Demokratska unija Albanaca, Demokratski savez) i Građanska inicijativa “21. maj”.

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button