Osuđujemo svaki oblik rasističkog ponašanja, ali ovo nije mišljenje Crnogoraca - Volim Podgoricu

Osuđujemo svaki oblik rasističkog ponašanja, ali ovo nije mišljenje Crnogoraca

Imajući u vidu da je UEFA pokrenula disciplinski postupak zbog rasističkog ponašanja pojedinih navijača tokom fudbalske utakmice Crna Gora – Engleska, košarkaši Budućnost VOLI su se oglasili ovim povodom.

“Osuđujemo svaki oblik rasističkog ponašanja, i svjesni smo da su u pitanju pojedinci koji ne predstavljaju stavove, mišljenje i ponašanje državljanja Crne Gore.

Od prvog dana našeg dolaska u Podgoricu, od strane uprave, saigrača, stručnog štaba i navijača osjećamo poštovanje, podršku i prihvaćeni smo na najljepši način.

Ljudi sa kojima se svakodnevno srijećemo, kao i publika sa tribina, uvijek su nam upućivali riječi tople dobrodošlice i podrške.

Podgorica je za nas, naše porodice i prijatelje postala naš grad, Crna Gora zemlja u koju ćemo se uvijek rado vraćati, a Budućnost VOLI klub koji opravdava svoju reputaciju savremenog evropskog kluba i za koji nas vežu samo pozitivne emocije.“

1 komentar

  1. Svaki vid nasilja treba osuditi. Koliko se može zaključiti nije u zvaničnim organima dokazano da je u pitanju nacionalna netrpeljivost. U Baru je nasilnik Vojvodic trajno onesposobio mladića iz Srbije pa je osudjeni minimalno a niko nije pretpostavio da je možda u pitanju šovinizam iako su pleme Vojvodici poznati Srbomrzci ( prije desetak godina Vojvodicka bivša gradonačelnica Bara je predložena za ambasadoru CG u Beogradu ali nije to odobreno od Srbije)Koliko je uradjeno da se sikanirajubSrbi uCG toliko se manjinski narodi nisu oglašavali protiv toga a neki su se i pridruživali tome. To svakako nije doprinijelo mirnom i kulturno suživotu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com