Zaokružena antropometrijska istraživanja crnogorskih profesora u BiH, predstoji Hrvatska - Volim Podgoricu

Zaokružena antropometrijska istraživanja crnogorskih profesora u BiH, predstoji Hrvatska

Nastavnici i saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore  nastavili su i danas sa proširivanjem naučne baze podataka u regionu antropometrijskim testiranjem mlade futsal reprezentacije Bosne i Herecegovine. U Mostaru, mladi reprezentativci igraju kvalifikacione utakmice za prvenstvo Evrope, u grupi sa Srbijom, Portugalijom i Moldavijom.

„Riječ je o igračima starosne dobi do 19 godina, sa čijim testiranjem smo sada već zaokružili i završili proširenje baze podataka vrhunskih sportista u Bosni i Hercegovini. Predstoji nam i testiranje igrača u Hrvatskoj“, kazao je prof. dr Duško Bjelica.

Osim mladih reprezentatiovaca, testirani su prvaci Premijer futsal lige BiH F.C. Mostar SG Staklorad, potom  igrači Hrvatskog futsal kluba Zrinjski,  koji je član Premijer lige BiH i finalista Kupa BiH, kao i igrači  MNK Brotnjo, u Čitluku.

Pored profesora Bjelice,  igrače kluba su testirali prof. dr Stevo Popović , mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević, a imali su i podršku kolege sa FPMOZ Sveučilišta u Mostaru, prof. dr Marina Ćorluke.

Selektor ove mlade reprezentacije i trener MNK Seljaka iz Livna, Ivo Krezo, kazao je da je zahvalan profesorima nikšićkog fakulteta na saradnji te da je zadovoljan dobijenim rezultatima mladih sportista koji, između ostalog, ukazuju na karakteristike njihovog metabolizma i fizičke spremnosti.

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com