OVO JE ILIJA ĐURIĆ IZ LEGENDARNOG OGLASA: Moj tata je car! - Volim Podgoricu

OVO JE ILIJA ĐURIĆ IZ LEGENDARNOG OGLASA: Moj tata je car!

“Moj tata je car! Što je obećao to je i uradio. Ovo je oglas i priča koji će otići u legendu, u istoriju”, kaže lija Đurić (27) koji je poslije sedam godina studiranja proteklog petka ponio zvanje diplomiranog inženjera telekomunikacija uzevši diplomu Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

 

Samo dva dana kasnije uslijedilo je i iznenađenje i ispunjenje obećanja na koje mu se otac zarekao već u prvoj godini studija, kada je, kako kaže, “zapelo” sa dva teška ispita. Izašao je oglas u novinama, ali ne o odricanju, kako pojedini srodnici znaju u šali da zaprijete zbog neuspjeha ili komičnih situacija, već oglas čestitke za diplomiranje.

“Izvinjavam se svom sinu Đurić Iliji što nijesam vjerovao da će da diplomira na ETF-u. Otac”, pisalo je u oglasu, koji je juče objavljen u Politici.

Obećanje Ilijinog oca, dato u šali, postavilo je zadatak mnogim roditeljima “vječitih” studenata, a oglas je odjeknuo širom regiona. Iako su mnogi akademci prilikom čitanja oglasa najprije pomislili: “I moji roditelji će ovako”, novopečeni inženjer kaže da je ovo prilika da široj familiji i prijateljima još jednom pokaže koliku podršku ima u svojoj najbližoj porodici.

Ideja o oglasu potekla je još prije punih šest godina, kada je polaganje predmeta Matematika i Osnove elektrotehnike Đuriću zadavalo noćne more. Zaostala dva ispita iz prve godine, gomilanje obaveza i novih predmeta na drugoj, trećoj dodatno su otežali stvar. Ipak, poslije sedam godina Ilija se izborio za svoju diplomu i – mjesto u novinama.

“Nije ovo bio zavet, ali je čovek ispunio ono što je obećao”, prepričava mladi Đurić za Večernje novosti.

Kaže da ispiti nijesu bili posebno teški, već je bilo nedovoljno učenja, treme i greškaka.

“Nije da nije verovao u mene, imao sam sve vreme njihovu punu podršku, ali tada mi je rekao da će dati oglas u novine kada završim fakultet.

Čim je u petak dobio potpis profesora na odbrani diplomskog rada, fotografisao se i javio ocu. Usledilo je čestitanje, ali na kraju razgovora i potvrda da će obećanje biti ispunjeno.

“Pitao me je, nadam se u šali, da li master znači da će mi za godinu dana davati novi oglas kada dobijem novo zvanje. Mislim da se sada zaista šalio”, zaključuje mladi inženjer elektrotehnike.

Kaže da je proteklih dana jako pupularan.

“Svo društvo ne može da vjeruju da je to moj otac uradio. Zovu me prijatelji cio dan, i govore da mi je tata car. Priča je legendarna, realno. Ni ja nisam vjerovao da će ovo učiniti”, oduševljeno priča Ilija, koji u planu ima upis na master akademske studije i potragu za stalnim zaposlenjem.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com