Patriotsko-komitski savez poziva sutra na skup ispred Vlade

Patriotsko-komitski savez PKSCG organizovaće sjutra, u 11 časova, protestni skup ispred Vlade, koja bi na sjutrašnjoj sjednici trebalo da razmatra izmjene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva i izmjene Zakona o registru prebivališta i boravišta.

“Po našem Ustavu, onaj ko dobije tu mogućnost i odrekne se svog državljanstva, postaje crnogorski državljanin. To znači, da se automatski upisuje u birački spisak. Istovremeno, naši iseljenici, koji nemaju državljanstvo druge države, moraju u roku od godinu dana, ponovo prijaviti prebivalište u Crnoj Gori; ukoliko ne uspiju da dođu, kao što nijesu uspjeli cijele prošle godine zbog korone, oni se isto tako automatski brišu iz biračkog spiska! To je demografski inženjering i to im ne smijemo dopustiti”, navodi se u objavi PKS na Facebooku.

Oni su pozvali građane da im se prdruže na skupu ispred Vlade, kako bi “spasili obraz Crne Gore”.

“Da ostavimo svojoj djeci poruku: došli smo i pobunili se! Dosta kalkulacija koliko će nas biti, šta ćemo uraditi! Niko nas ne vodi, niko nije iza nas. Mi smo građani ove države koja je ugrožena i ekonomski i identitetski i biološki! Dosta je čekanja! Otpor građanine”, poručuju iz Patriotsko-komitskog saveza.

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button