PISONERO: Tužilački savjet da postupa nepristrasno i profesionalno - Volim Podgoricu

PISONERO: Tužilački savjet da postupa nepristrasno i profesionalno

Evropska komisija (EK) pozdravila je izbor novog Tužilačkog savjeta, uz ocjenu da je sljedeći korak izbor novog vršioca dužnosti Vrhovnog državnog tužioca.

 

“Imenovanje novih članova Tužilačkog savjeta u Crnoj Gori je pozdravljen korak u dobrom pravcu, nakon dugotrajnog procesa. Od članova Tužilačkog savjeta se očekuje da postupaju sa najvišim integritetom, na nepristrasan i profesionalan način”, saopštila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez.

Pisonero naglašava da je sljedeći korak izbor novog vršioca dužnosti Vrhovnog državnog tužioca.

 

“Kao što je ranije rečeno, vjerujemo da će Crna Gora sada prioritetno moći da riješi sva preostala pitanja istaknuta u naknadnom mišljenju Venecijanske komisije o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu”, istakla je Pisonero.

Komentarišući stavove jednog od članova Savjeta, Borivoja Đukanovića, koji je nedavno poručio da je “Haški sud formiran sa zadatkom da se Srbi istorijski degradiraju na takav nivo da izgube bilo kakav kredibilitet i integritet”, Pisonero je kazala da Evropska unija odbacuje i osuđuje svako poricanje, relativizaciju ili pogrešno tumačenje genocida u Srebrenici.

“Od svake zemlje koja teži da se pridruži EU očekuje se da se pridržava i promoviše vrijednosti EU kao što su demokratija, ljudska prava, tolerancija i pravda. To podrazumijeva postupanje prema žrtvama genocida sa najvećim poštovanjem i dostojanstvom”, naglasila je Pisonero.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com