PODGORICA: Počeli radovi na izgradnji nove parkovske površine u Bloku V

Gradsko preduzeće Zelenilo d.o.o. počelo je da izvodi radove na uređenju još jedne parkovske površine u Bloku V.  Riječ  je prostoru u neposrednoj blizini dječijeg igrališta iza Doma zdravlja, gdje će na površina od oko 5.000m² biti pejzažno uređena, izgrađene nove cik-cak šetne staze u bojama koje simbolišu Podgoricu i Blok V. Park će dobiti novi mobilijar i to 25 novih parkovskih klupa i dvije nadstrešnice uz šetne staze.

Za rekreativce biće ugrađen sto za stoni tenis, a sadnjom više od 30 odraslih sadnica drveća, park će dobiti više hlada, kako bi građani mogli u potpunosti da uživaju u svakom godišnjem dobu.  Formiranjem tzv. oblačastih vrtova na brežuljcima sa preko 550 ukrasnih sadnica žbunja i perena, park će dobiti jedinstven i estetski izuzetno prijatan izgled. Na slobodnim površinama biće formiran travnjak, a kompletan prostor će biti pokriven i sistemom za navodnjavanje koji će se napajati vodom iz bunara.

Gradsko preduzeće Zelenilo i u ovoj godini nastavlja da posvećeno radi na uređenju postojećih i formiranju novih zelenih površina u svim djelovima Podgorice.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com