PODGORICA: Radunović umro prirodnom smrću - Volim Podgoricu

PODGORICA: Radunović umro prirodnom smrću

Apelacioni sud potvrdio je odluku Višeg suda kojom je obustavljen postupak protiv advokata Novaka Ražnatovića pokrenutog po privatnoj tužbi Vesne Burić daje sa umišljajem podstrekao nepoznatu osobu da ubije Branka Radunovića.

Postupak je obustavljen protiv bivšeg inspektora za krvne delikte Željka Ražnatovića, koji je navodno obmanuo sudiju za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslava Bašovića u pogledu potrebe vršenja uviđaja i nalaganja obdukcije tijela pokojnog Radunovića.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno postupio kada je ocijenio da nema mjesta optužbi protiv Ražnatovića i Šćepanovića.

“Utvrđeno je da je smrt kod pokojnog Radunovića prirodna i da je nastupila usljed naglog pogoršanja već postojećeg teškog i dugotrajnog oboljenja srca i krvnih sudova”, piše u obrazloženju odluke. Vesna Burić, kćerka pokojnog Radunovića, je u privatnoj tužbi, na osnovu koje je podignuta optužnica, teretila Ražnatovića da je 19. maja 2011. godine u Podgorici sa umišljajem podstrekao nepoznatu osobu da u 9.30 časova da uđe u kancelarije izvršnog direktora Autoremonta Osmanagić i ubije njenog oca.

Burić tvrdi da je tadašnji viši državni tužilac Novak Ražnatović na taj način omogućio bratu Milutinu Ražnatoviću, koji je bio suvlasnik Autoremonta, da izbjegne da vrati dug od 60.000 eura njenom ocu, pokojnom Branku Radunoviću.

Prilikom ocjene dokaza, advokat Ražnatović je tvrdio da postupak koji je protiv njega pokrenula Burić, predstavlja pokušaj da spriječi zastaru parnice koja se vodi pred Osnovnim sudom u Podgorici protiv njegovog brata.

Prema navodima nepotvrđene optužnice, advokat Ražnatović se tereti da je nakon ubistva Radunovića sa NN osobom organizovao da se tijelo prenese u halu gdje je žrtvi bilo parkirano vozilo kojim se dovezao. Optužnicom se navodi i da je inspektor Šćepanović obmanuo sudiju za istrage Miroslava Bašovića da ne dolazi u halu Autoremonta ,Osmanagić kako bi ga onemogućio da vidi u kakvom je položaju pronađeno tijelo Radunovića i kako bi spriječio da se uradi sudskomedicinska obdukcija tijela koju je ekipa Hitne pomoći tražila u svom izvještaju.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com