PODGORIČKI VATROGASAC POMOGAO PORODICI VIDIĆ I – OSTAO BEZ POSLA! - Volim Podgoricu

PODGORIČKI VATROGASAC POMOGAO PORODICI VIDIĆ I – OSTAO BEZ POSLA!

Milić Vidić iz sela Pelev Brijeg pokraj Podgorice, otac četvoro maloljetne djece u noći izmedju 23. i 24. novembra za tili čas je u požaru ostao bez krova na glavom.

Inicijativom mladog vatrogasca Zarije Pavićevića, koju je pokrenuo na Fejsbuku, Vidiću su u roku od nekoliko dana riješili pitanje krova nad glavom. Hrabri i humani vatrogasac, Zarija, uspio je da pomogne Vidićima, ali ne i – sebi! Iako je savjesno i predano radio svoj posao pet proteklih godina, stalno pod ugovorom ne dužim od tri mjeseca, Zarija, po ocjeni nadležnih, nije zavrijedio da bude primljen za stalno na konkursu koji je služba zaštite raspisala 26. marta ove godine. Vidić je, revoltiran činjenicom da je Zarija ostao bez posla, poručio nadležnima da se tako ne ponaša prema hrabrim i časnim radnicima.

“Moja porodica i ja smo našli za shodno da se na neki način zahvalimo i  pokušamo da pomognemo Zariji Pavićeviću. Mi nerijetko zaboravimo one tihe heroje medju nama pa se tako i ovog puta Crna Gora oglušila i opgriješila o ovog mladića koji je vrlo sabrano, samoinicijativno i razumno pokrenuo akciju pomoci mojoj porodici”, kaže Vidić u svom pismu.

On pojašnjava da je Zarija Pavicevic, već četiri mjeseca bez posla u podgoričkoj Službi zaštite.

(FOTO) U POŽARU IZGORJELA KUĆA VIDIĆA: NAJVAŽNIJE DA SMO SVI ŽIVI I ZDRAVI

“Već puna četiri mjeseca Pavićević ne obavlja tu funkciju. Kako to obično biva, hvalospjevi za ovakvu inicijativu su stizali sa raznih adresa. Oglasio se veliki broj uticajnih gradjana ali se nedugo zatim javila i selektivna amnezija medju nadležnima. Najmanje što sam očekivao nakon svesrdne pomoci Pavićevića je da ostane na poslu kako bi Crna Gora imala prave ljude tj humaniste koji instiktivno pomažu nepoznatim ljudima”, dodaje Vidić uz konstataciju da, do svoje nesreće, nije poznavao mladog vatrogasca. 

U bogatoj istoriji Službe zaštite i spasavanja Podgorica, kako navodi, niko nije učinio ovako konkretan gest pomoći ugroženima.

“Dana 26.03. izišao je konkurs o neodredjenom radnom odnosu u Sluzbi zaštite i spasavanja Podgorica a na isti se prijavio ovaj mladi vatrogasac, ali nije primljen! Obraćam se u ime gradjana koji prepoznaju dobro svog grada da jednom čovjeku sa elanom i osjećajem za humanost omogućimo radno mjesto koji je svojim gestovima i zaslužio. Priča o herojstvu u našoj zemlji brzo gube sjaj, ova je svakako rijetka i vrijedi. Valjalo bi je prenositi generacijama koje dolaze, jer šta je čovjek koji nema osjećaj za društvo oko sebe. Ne smijemo olako odbaciti primjer Zarije Pavićevića, već moramo učiti od njega i njemu sličnih.
Crna Gora mora poštovati svoje gradjane koji doprinose njenom ljepšem licu. Vrijeme je da jedan vrijedan čovjek dobije samo ono što je djelima zaslužio. Pn traži samo posao. I to posao u kojem pomaže drugima”, zaključuje Milić Vidić.

Nadamo se da će odgovorni pročitati ovaj apel i odmah preduzeti konkretne poteze da se Zarija vrati na posao i da, ni on, niti drugi mladi ljudi ne izgube vjeru u Crnu Goru i Podgoricu, u pravdu i pravičnost.

vatrogasac

Nakon što su ugasili požar na kući Vidića, Pavićević je sa prijateljima organizovao prikupljanje robe za porodicu Vidić, a prvu turu pomoći su im uručili istog dana. Milića Vidića su zamolili da otvori račun u banci kako bi im pomoglo nekoliko pojedinaca.

“Za pet godina, koliko radim u Službi zaštite, nagledao sam se raznih teških situacija, ali mi je bilo mnogo žao ove porodice i imao sam moralnu obavezu da nešto uradim kako bih im pomogao“, rekao je Pavićević tada.

 

(Volim Podgoricu)

4 komentara

  1. Bog ti dao zdravlja Pavićeviću. Svaka ti čast na ovim djelima. 100 godina da nam živiš. Pomogao si ljudima, oni će ti vječno bit zahvalni, a to ti vrijedi više od bilo kakvih para. Da je više ovakvih ljudi, koji bezuslovno pomažu drugima, društvo bi nam bilo na mnogo većem nivou u svakom smislu.

  2. Ne kloni duhom,Zarija !
    Prihvati sve kao Boziju volju.I imaj na umu rijec:”Cudni su putevi Gospodnji.”
    Bog te blagoslovio !

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com