Predrag Mitrović ponovo izabran za predsjednika UPCG

Na godišnjoj sjednici Skupštine Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), koja je danas održana u hotelu CentreVille u Podgorici, odlukom delegata Skupštine izglasano je povjerenje Predragu Mitroviću, ranijem predsjedniku UPCG i ambasadoru Crne Gore u Republici Sjeverna Makedonija.

Kako je saopšteno iz Unije poslodavaca, ovim činom, Mitrović je jednoglasno izabran za novog predsjednika UPCG, uz mandat od četiri godine. Na sjednici je konstatovano da je Svetlani Vuksanović istekao mandat na ovoj poziciji.

“Takođe, delegati Skupštine UPCG jednoglasno su za novog predsjednika Skupštine UPCG izabrali Nebojšu Popovića, osnivača i izvršnog direktora kompanije Mil – Pop, kao i dugogodišnjeg člana Upravnog odbora UPCG. Time je Popović preuzeo funkciju predsjednika Skupštine UPCG koju je do tada obavljao Ivan Mitrović”, dodaju oni.

Sjednica Skupštine je okupila veliki broj privrednih subjekata – članova UPCG.

“U okviru radnog dijela, generalna sekretarka UPCG Suzana Radulović podnijela je Izvještaj o finansijskom poslovanju za 2018. godinu. U nastavku, Svetlana Vuksanović, sada već bivša predsjednica UPCG kojoj je istekao četvorogodišnji mandat na toj funkciji, upoznala je delegate Skupštine sa Izvještajem o radu Unije u 2018. godini i Planom rada za ovu godinu. Imajući u vidu sadržaj izloženog materijala, delegati Skupštine UPCG jednoglasno su usvojili oba izvještaja i plan rada”, navode iz Unije.

Čelnici UPCG su naglasili da su unapređenje poslovnog ambijenta, smanjenje biznis barijera i poboljšanje uslova poslovanja, kao i pružanje podrške preduzetništvu, zanatstvu, MSP i velikim poslovnim sistemima, te njihovo unutrašnje, regionalno i međunarodno povezivanje, bili i ostali glavni prioriteti UPCG.

“Zato će fokus rada UPCG i u toku 2019. godine činiti aktivnosti koje počivaju na razvoju socijalnog dijaloga, zastupanju i zaštiti interesa poslodavaca i preduzetnika u odnosima sa Vladom i sindikatom, podršci i promociji preduzetnštva, kao i pokretanju inicijativa čiji je cilj stvaranje povoljnog i stabilnog poslovnog ambijenta, podsticajnog za razvoj održivih preduzeća u Crnoj Gori. To je, kako su u svojim izlaganjima istakli, precizirano vizijom koju je UPCG sebi davno zacrtala, a koja glasi: ‘Jaka privreda – uspješna Crna Gora’”, naglašavaju iz UPCG.

loading...

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com