Predstavnici svih budžetskih jedinica danas o budžetu (VIDEO)

Konferencija o budžetu, na kojoj će predstavnici svih budžetskih jedinica iznijeti svoje viđenje i argumente povodom planiranog budžeta, održaće se danas u 11 časova u Skupštini.

– Konferencija će biti prilika da prvi put u istoriji crnogorskog parlamenta, predstavnici budžetskih jedinica izlože svoje stavove i ovom visokom domu i ukupnoj javnosti pruže dodatna objašnjenja u odnosu na Predlog zakona o budžetu za narednu godinu, o kojem se rasprava očekuje sredinom decembra- navodi se u saopštenju Skupštine.

Konferencija će početi u 11 sati, a pozvani su da prisustvuju ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Vladimir Joković.

– Imajući u vidu da je Skupština, po mišljenju eminentnih nevladinih i međunarodnih organizacija, najtransparentniji i najotvoreniji parlament u regionu Zapadnog Balkana, uključujući tu i parlamente Hrvatske i Slovenije, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić odlučio je da učini dodatan iskorak koji će značiti doprinos da i drugi državni organi unaprijede transparentnost, otvorenost i javnost rada- navodi se u saopštenju.

 

Bečić je donio odluku da u procesu usvajanja budžeta za narednu godinu, a prije sjednice na kojoj će se raspravljati o predlogu tog akta, organizuje Konferenciju predstavnika svih budžetskih jedinica, koji će iznijeti svoje viđenje i argumente povodom planiranog budžeta, naročito u odnosu na finansijska sredstva koja su opredijeljenja za njihovu budžetsku jedinicu.

Iz Skupštine su zaključili da je finansijska održivost jedan od najvažnijih segmenata u funkcionisanju svake države, odnosno pravilno i pravedno planiranje i trošenje budžetskih sredstava.

loading...

2 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com