PRIKUPLJEN NOVAC ZA LIJEČENJE: Dječaci putuju za Tursku

Nakon što je juče objavljena vijest o bolesti mališana Abaza (8) i Rifata (6) Kardovića za čije liječenje je neophodno izdvojiti čak 500 000 eura, a čiji roditelji nažalost nijesu u mogućnosti da obezbijede, njihovo rodno Rožaje i gradovi iz cijele Crna Gore su ustali na noge. Vijest je brzo odjeknula i van granica države. Dio sredstava je prikupljen i mališani su na putu za Tursku.

Kako bi se što prije obezbijedila sredstva za liječenje naših mladih sugrađana, danas su se zaboravile razlike, vjerske, nacionalne, političke… Privatne i javne ustanove, NVO organizacije, privredni subjekti i građani pojedinačno, svako na svoj način i onoliko koliko su u mogućnosti, dali su doprinos kako bi braća Abaz i Rifat što prije otputovali na liječenje, prenijela je RTV Rožaje.
Na ovaj način humani ljudi poslali su snažnu poruku ovim mladim borcima, “niste sami, ovu bitku bijemo zajedno”.
Mali heroji, nakon što je prikupljen dio sredstava otputovali su za Tursku, međutim, prikupljanje novca se nastavlja, stoga svi oni koji još uvjek nijesu a žele da daju doprinos u ozdravljenju dječaka, novčana sredstva mogu uplatiti na ziroračun:

540-32008721-05 Erste Banka  na ime Faruk Kardović

Kontakt telefon/viber
+382 69 200 250

16746059239142777153206041604787793879599834n

Abaz (8) i Rifat (6) Kardović imaju adrenoleukodistrofiju (ADL), rijetko genetsko oboljenje koje se prenosi s majke na mušku djecu, dok je njihova sestra Dalija (4) potpuno zdrava.

Majla Kadrović, majka dječaka kojima je neophodno 500.000 eura za liječenje u Turskoj, na putu je sa sinovima u kliniku u Istanbulu koja u ovom momentu nudi jedina nadu u njihovo izlječenje.

 
loading...
loading...

2 komentara

  1. Postovani

    U ime porodice Kardović bi Vas zamolili da promijenite naslov da je novac za liječenje dječaka prikupljen, supljena je samo polovina novca koja je potrebna za pocetak procesa pretraga i lijecenja

    Hvala na razumijevanju

    S poštovanjem
    Semir Kardović

  2. The the very next time I just read a blog, I hope that this doesnt disappoint me around this place. After all, It was my choice to read, but I actually thought youd have some thing intriguing to mention. All I hear is usually a number of whining about something you could fix in the event you werent too busy in search of attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com