RAONIĆ: Preispitaćemo zakup parkinga i ostale ugovore

Novi generalni direktor RTCG Boris Raonić poručio je na sjednici Savjeta te kuće, da će svaki segment i ranija finansijska poslovanja detaljno preispitati. Članica Savjeta Marijana Camović Veličković zatražila je danas na sjednici od novog rukovodstva da preispita ugovore koje je sklapao prethodni menadžment, među kojima je i Ugovor o parkingu sa And 1.

Kada je, pod kojim uslovima i za koliko novca, raniji Menadžment RTCG dao u zakup parking ispred zgrade restoranu “AND1”, nije sasvim jasno.

Članica Savjeta Marijana Camović Veličković kazala je da nikada nijesu saopšteni detalji tog ugovora. Zamolila je Savjet i Menadžment da ga preispitaju.

“On važi do kraja sljedeće godine i po tome 1.470 eura dobija TVCG za 35 parking mjesta. Ako znamo da oni namjanje po 50 centi naplaćuju po jedan sat, onda oni za tri dana bukvalno isplate ono što su dužni da plate Javnom servisu, a ostalo je sve čista dobit. To mislim da dođe po četiri centa obaveza prema RTCG po parking mjestu mjesečno. Neko je omogućio da se ti ljudi bogate na račuin RTCG-a,” kazala je Camović Veličković.

Raonić je saopštio da su na osnovu izvještaja procjenitelja došli do cifre.

“Ja sam svakako taj i većinu ugovora preispitao, ali to je samo vrh ledenog brijega. Apsolutno sam saglasan da sve treba da bude predmet dodatnih revizija i analiza. Imaćemo priliku da izaberemo i komercijalne revizore. Finansijsko poslovanje biće predmet svih institucija koje su nadležne da to kontrolišu. I ne samo to, nego i za brojne druge resurse u vezi sa ovom kućom koji nijesu na adekvatan način poštovani,” rekao je Raonić.

Javni servis raspisaće i tender za nabavku led video zida, vrijednosti 220 hiljada eura sa PDV, što je kako su naveli neophodan korak ka modernizaciji TVCG.

Savjet je saopštio i da je za emisiju Teleskopija mjesečno izdvajano dvije hijade eura, a da s druge strane još ne znaju koliko je novca izdvajano za emisiju Živa istina.

(Rtcg)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com