RUŠENJE NA PREPAD: Inspektor “zaboravio” rješenje, sve po Banovom nalogu? - Volim Podgoricu

RUŠENJE NA PREPAD: Inspektor “zaboravio” rješenje, sve po Banovom nalogu?

U Kamenarima  su  danas na okretištu za lokalne autobuse, srušeni objekti koje je koristila mjesna zajednica prevoznik Blue line i Pošta .

“Rušenje je počelo nenajavljeno , pa mještani nisu uspjeli, kao prethodna dva puta da to spriječe”, objašnjava predsjednik MZ Kamenari Tomo Katurić. Tvrdi da inspektor, Dejan Zejak nije pokazao nikakav papir za rušenje, jer ga je navodno zaboravio .

“Pomorski saobraćaj je prije tri dana parkirao šleper, koji nije mogla da ukloni danas ni Komunalna policija. Znali smo da nešto pripremaju,  ali ne i kada će doći da ruše autobusko stajalište. Sve je organizovano u režiji Pomorskog saobraćaja”, kazao je Katurić.  Spekuliše se da Dejan Ban vlasnik Pomorskog saobraćaja namjerava da u blizini gradi hotel i da mu je prostor potreban kao parking.Prema drugim tvrdnjama na tom dijelu obale  u planu je izgradnja još jednog pristaništa zan trajekte.

Katurić je uvjeren da se sa rušenjem požurilo kako bi se preduhitrilo početak  primjene Zakona o regularizaciji nelegalnih objekata, u martu ove godine.

Podsjetio je da je mjesna zajednica angažovala advokata Vukašina Šimraka koji je prije 15 – tak dana podnio  Osnovnom sudu u Herceg – Novom zahtjev za pokretanje privremene zabrane izvođenja radova po hitnom postupku,  dok Zakon  ne stupi na snagu.

Podsjećamo,  da je  rješenje o rušenju donijela je Uprava za inspekcijske poslove, odsjek inspekcije zaštite prostora, jer je , kako je navedeno,  objekat postavljen bez prethodno pribavljenog odobrenja nadležnog organa, što su demantovali iz mjesne zajednice.

Zemljište na kome je izgrađeno okretište i objekti , vlasništvo je  Zamire Ljubetić koja je 1984. godine  dala beslatan  zakupu zajednici Kamenar, špto je regulisano ugovorom. JP Morsko dobro je  Mjesnoj zajednici Kamenari, 1999. godine dalo saglasnost za izgradnju autobuskog stajališta, a postoji i glavni projekat.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com