Sjutra akcija čišćenja Skadarskog jezera - Volim Podgoricu

Sjutra akcija čišćenja Skadarskog jezera

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, organizovaće sjutra 11. maja, akciju čišćenja obala i vode Skadarskog jezera, povodom obilježavanja 30 godina ekološke države.

Akcija će početi u 9 sati, a kako obavještavaju u saopštenju Ministrstva, bazna lokacija akcije biće Vranjina.

“Akciji će se pored ministra Ratka Mitrovića, državnih sekretara i kolektiva Ministarstva pridružiti predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine, JP Nacionalni parkovi, Eko-fonda, kao i predstavnici NVO Koalicija 27. Takođe, u akciji će učestvovati i predstavnici ambasada i diplomatskog kora u Crnoj Gori. Cilj ove akcije je da inspiriše i podstakne na istrajnost u borbi za zdravu životnu sredinu i lagodniji život budućih generacija”, navodi se u saopštenju.

Nakon čišćenja kopnenog dijela i dijela na vodi, biće organizovana vožnja brodom i ručak za prisutne.

Planirano je da akcija traje od dva do tri0 sata.

“Trenutna kriza izazvana pandemijom virusa COVID-19 potvrdila je ogroman uticaj ljudskog faktora na životnu sredinu, te je neophodno nastaviti aktivnosti s ciljem obnavljanja zdrave životne sredine, zaštite biodiverziteta, smanjenja otpada, kako bi se smanjio negativan uticaj na zdravlje čovjeka i poboljšao kvalitet života, što je moguće postići jedino usaglašenim naporima i zajedničkom odgovornošću”, poručuju u Ministarstvu.

1 komentar

  1. Hurrah! In the end I got a web site from where I be capable of actually obtain helpful
    facts regarding my study and knowledge.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com