Skijališta Cne Gore spremno dočekuju otvaranje sezone zakazano za 18. Decembar

JP Skijališta Crne Gore spremno dočekuju pedstojeću zimsku turističku sezonu čije otvaranje je planirano 18. ovog mjeseca kaže Nataša Pajović  pomoćnik izvršnog direktora Skijališta Crne Gore.

Pajović isiče da je sredinom mjeseca planirano  puštanje u rad žičare K8 I skijaške infastrukture. Dok se ovih dana očekuje povezivanje žičare K7 na elektro – energetsku infrastrukturu nakon čega slijedi probno tesiranje I njeno puštanje u funkciu.

“Kada se žičara K7 pusti u funkcju Skijališta Kolašin 1600 I Kolašin 1450 funkcionisaće objedinjeno. Tada ćemo raspolagati sa 45km skijaških staza I biti konkuentni skijaištima u regionu”.

Od ove godine, kaže Pajović, na Ski centru Kolašin 1600 u ponudi će biti I traka za početike dok se intezivno radi na proširenju kapaciteta parking mjesta.

“Ove godie na rasplaganju će biti dodatnih 400 parking mjesta dok će ski rentl nuditi novu visokokvalitetnu opremu”.

Do zvaničnog otvaranja sezone za posjeioce ovog Ski centra biće otvoren restoran Trogava I sankalište za najmlađe posjetioce.

Pajović podsjeća da Skijališta imaju potpisane ugovore sa Skijalištima Srbije I Olimpiskim centrom Jahorina tako da svi kupci sezonskog ski pasa dobijaju vaučer za trodnevno skijanje u ovim centrima.

Ona ističe I da Skijališta kontinuirano rade na svojoj promociji pa su tako svoju ponudu predstavili na sajmu turizma u Tirani, dok su danas u saradnj sa NTO ugostili I grupu turoperatora iz Albanije.

“Nakon posjete turoperatora iz Turske danas smo u prilici da ugostimo I turoperatore iz Albanije. Ovo je posebno značajno jer veliki broj turista koji posjćuju ovaj Ski centar dolazi upravo iz ove zemlje. Dobru posjetu turista sa ovog tržišta očeujemo I ove sezone” rekla je Pajovć.

Irjada Sulja iz Agencije Škodra travel kaže da na osnovu dosadašnje uspješne saradnje kao i poboljšane ponude na Ski centru očekuje da će i ove godine ostvariti značajnu posjetu.

„Iteresovanje naših turista za ponudu Kolašina je veliko kako u ovm periodu, tako i za vrijeme predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika“

 I Arijana Isaku iz Agencije Dea lines sa Drača kaže da za za Kolašin vlada veliko interesovanje te da su oni već imali grupu koja je tokom nedelje boravila u ovom zimskom centru.

“Vidim da se ovaj Ski cetar razvija I mislim da ćemo proširiti našu ponudu I dovoditi još veći broj turista iz Albanije. Udaljenost I ponuda vas čini idealnom lokacijom za naše klijente” rekla je Isaku.

Vesna Kazić Šćepanović iz Nacionalne turističke organizacije kazala je da je u okviru studiske posjete turoperatora iz Albanije organizovana radionivca B2B u hotelu Palas gdje su goste upoznali sa ponudom primorja i centralne regije , dok ih u Rožajam očekuje slična radionica kako bi se bolje upoznali sa ponudom sjevera.

Posjetu turoeratera iz Albanije relizovala je Nacionalna turistička organizacija u saradanji sa ambasaom Crne Gore u Albaniji I lokalnim turitičkim organizacijama.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com