ŠOKANTNA VIJEST IZ AUSTRALIJE: Deportuju Đokovića, otkazana mu viza

Ministar za imigracije Aleks Houk otkazao je vizu Novaku Đokoviću i srpski teniser će biti deportovan.

Čekali smo pet dana da Houk donese odluku, na koju je imao pravo po zakonu, čak iako je Đoković na sudu pobijedio australijske vlasti i stekao pravo da se takmiči na Australijan openu. Houks je imao diskreciono pravo da ga uprkos tome odbije za vizu, a nakon dugog ćutanja, odlučio je da povuče ovaj potez.

Sve je to najvjerovatnije učinjeno kako Srbin ne bi stigao da se žali, Australijan open počinje već u ponedeljak, ali nema sumnje da će se do poslednjeg daha boriti.

“Danas sam iskoristio svoje pravo i otkazao vizu Novaku Đokoviću na osnovu medicinskih i drugi razloga, između ostalog i zbog javnog interesa”, rekao je Houk na konferenciji za medije.

“Donoseći ovu odluku pažljivo sam razmatrao informacije koje sam dobio od svih strana. Naša vlada je čvrsto odlučna u tome da zaštitimo australijske granice, posebno u vreme pandemije”, dodao je ministar za imigracije koji će posle ovoga biti i najpopularnija i najnepopularnija osoba u zemlji.

Novak Đoković je jutros trenirao u Melburnu, a potom je otkazao popodnevni trening što je bio nagovještaj da bi mogao da bude odbijen za vizu.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com