Tramp danas u Džordžiji kod tužioca - Volim Podgoricu

Tramp danas u Džordžiji kod tužioca

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp predaće se danas kako bi bio optužen za više od deset krivičnih djela koja proizilaze iz njegovih napora da poništi izborne rezultate u Džordžiji 2020. godine, što je četvrti put ove godine da se bivši predsjednik suočava sa krivičnim prijavama, piše CNN.

Očekuje se da će Tramp otputovati iz svog golf kluba Bedminster u Nju Džersiju u Atlantu da bi se predao u ozloglašenom zatvoru okruga Fulton.

Poput nekoliko od drugih 18 optuženih koji su se već predali u zatvoru, Trampova obrada kroz tu ustanovu će verovatno biti završena brzo jer su bivši predsjednik i njegovi advokati pregovarali o kauciji. Tramp je pristao na garanciju od 200.000 dolara i druge uslove oslobađanja, uključujući nekorišćenje društvenih medija za ciljanje drugih optuženih i svjedoka u slučaju.

Uoči predaje, Tramp je zameijnio svog glavnog advokata iz Džordžije, rekli su izvori za CNN. Dru Findlinga zamijenio je Stiven Sadou, advokat iz Atlante čiji profil na veb-sajtu ga opisuje kao “specijalnog savetnika za odbranu visokog profila“.

Trampov izvor je ukazao da odluka nije stvar Findlingovog učinka, dok ga je drugi izvor koji poznaje Sadova nazvao “najboljim advokatom za krivična djela u Džordžiji“.

Trampova predaja u Džordžiji je četvrti put ove godine da se bivši predsjednik predao lokalnim ili saveznim zvaničnicima nakon što su protiv njega podignute krivične prijave, što su nikad viđene pojave u SAD prije 2023. godine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com