MANDIĆ: Prihvatamo ponudu Spajića,zaustaviti povratak DPS-a; KNEŽEVIĆ: Iste resore nudili nama i drugima - Volim Podgoricu

MANDIĆ: Prihvatamo ponudu Spajića,zaustaviti povratak DPS-a; KNEŽEVIĆ: Iste resore nudili nama i drugima

Koalicija “Za budućnost Crne Gore” prihvata ponudu Evrope sad za formiranje vlade, pristaje na mnogo manje ali želi da zaustavi povratak DPS-a jer jasno prepoznajemo šta se dešava ovih dana, rekao je jedan od lidera ZBCG Andrija Mandić.

“Imali smo nekoliko sastanaka sa mandatarom, važan dogovor je bio da ponudu učini javnom kako bi mogli da se izjasnimo na stranačkim organima da li je odbacujemo ili ne. Pošto su neke kolege često govorile “to i nama nudi” mi smo tražili da bude ponuda javna da ne bi ispalo da smo nešto oteli od nekog”, kazao je Mandić.

ZBCG: Da li Milatović podržava povratak DPS-a u vlast?

Kazao je da su umjesto javne ponude dobili saopštenje da su nešto odbili.

PES ZBCG-u: Milatović je poštovao Ustav, a vi nijeste Spajića podržali za mandatara

“Tek nakon ove javne polemike mi smo saznali za ovu ponudu.  Konsultovali smo stranačke organe i prihvatili ponudu”, kazao je Mandić.

Jedan od lidera ZBCG Milan Knežević kazao je da su mnoga ministarstva nuđenja i njima i drugim partijama i istakao je da kada se to pogleda “jasno je zašto su tražili da javnost vidi ko želi politički da trguje i na taj način lomi stranke manjinskih naroda”.

“Očigledno je da neko još uvijek ne želi da ZBCG bude dio vlade, Spajić je pod određenim unutrašnjim i spoljnim motivima pravio kalkulacije. Ministarstvo prosvjete nuđeno je nama i Ujedinjenoj Crnoj Gori, sporta i nama i SNP-u, evropskih poslaova nama i HGI, poljoprivreda nama i BS-u, potpredsjednika za regionalni razvoj nama i Albanskom forumu”, kazao je Knežević.

Istakao je da danas u “prepisci koji su imali sa PES-om po prvi put su dobili ponudu pisanu koja se odnosi na njihov eventualan ulazak u vladu”.

“Saopštavam Spajiću da je nama ta ponuda prihvatljiva”, kazao je Knežević i pozvao predsjednika Jakova Milatovića da se kao funkcioner PES-a uključi u proces odlučivanja.

“Da nije bilo naših glasova on ne bi bio predsjednik. Pozivam ga da se izjasni da li ostaje pri onome što je saopštavao nama odmah nakon prvog kruga predsjedničkih izbora onda kada je od Mandića i mene tražio podršku za drugi krug,  da li ostaje pri onome što je saopštavao: da je potrebna saradnja sa ZBCG a ne sa satelitima Mila Đukanovića, ili ćemo doći u situaciju da čestitamo Milu Đukanoviću na formiranju vlade”, poručio je Knežević.
 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com