U NIKŠIĆU AKTIVNO VIŠE VELIKIH POŽARA: Ugroženi objekti, u akciju gašenja uključeni avion i helikopter

Na teritoriji Nikšića aktivno je više velikih požar. Kako je za portal Analitika kazao komandir Službe zaštite i spašavanja Slavko Tadić, gori u Nudolu, Osječenici, na Ilinom brdu, Bogetićima. Ugroženi su i objekti, a u akciju gašenja uključen je avion MUp-a i helikopter Vojske.

Vatrena stihija danima guta borovu šumu u pogreničnom predjelu između Crne Gore i Bosne i Hercegovine, u mjestu Nudo, javlja Portal Analitika.

“Već nedjelju dana gasimo požar u Nudolu. danas tamo imamo pomoć Helikopterske jedinice Vojske Crne Gore. Tamo imamo i desetak vatrogasaca sa dva vozila. Pomažu nam i mještani u gašenju”, kazao je za portal Analitika komandir Službe zaštite i spašavanja Nikšić, Slavko Tadić.

Nikšićki vatrogasci gase požare na nekoliko lokacija.

“Imamo veliki požar na Osječenici, takođe i na Ilinom brdu, Bogetićima. Gori svuda”, kazao je Tadić.

Na Osječenici je u akciju gašenja požara uključen i avion MUP-a.

“Ovo je nemoguće gasiti. Vjetar otežava gašenje”, kaže Tadić i dodaje da su na svim lokacijama ugroženi objekti.

“U Nudolu, Osječenici, Bogetićima, na svim lokacijama su ugroženi objekti”, ističe Tadić.

Nikšićki vatrogasci na izmaku su snage, jer se već danima bore protiv vatrene stigije, a svakim danom bude aktivan novi požar.

“Čekamo kišu i nadamo se da će pasti i pogasiti požare”, kazao je sagovornik Analitike.

Pomoć su im, dodaje, ponudile i kolege iz drugih gradova, ali zbog konfiguracije terena, požar je nemoguće gasiti sa zemlje.

“I oni se svi o jadu zabaviše. Kolege iz drugih gradova zovu i nude pomoć. Javljaju se i Dobrovoiljna društva, ali nemamo mi đe da ih pozovemo, to su nepristupačni tereni”, kazao je Tadić.

Ističe i da požar u Nudolu gase i bosanskohercegovački vatrogasci, sa njihove strane granice.

Podsjećamo, jutros je dim, koji se nadvio nad Bokokotorskim zalivom, uznemirio stankovnike Kotora. Ipak, požar na Vrmcu je ugašen, pa vatrogasci pretpostavljaju da dim dolazi iz pravca Nudola.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com